Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
0 komentara

Francuzi putujući skupljaju priloge za indijsku školu

Charles i Ettienne na proputovanju su kroz Hrvatsku. Prolaze malenim mjestima i spavaju kod onih koji ih puste na konak. Krenuli su za Plitvice

J. Kusanić
Foto: J. Kusanić
0 komentara

Kod mene su došli u nedjelju. Prespavali su. U ponedjeljak smo ih ponudili doručkom. Nisu htjeli prihvatiti, pa smo im pojasnili da to nije neki problem ni trošak. Tek onda su doručkovali. Charlesa I Etienna odvela sam na Medvedgrad i pokazala Zagreb. Putuju na biciklu Europom, rekla nam je čitateljica koja ih je fotografirala na odlasku iz Zagreba. U srijedu su dvojica mladih Francuza krenuli put Sesveta, a onda će, ne baš prometnim cestama, put Plitvica.
- Planiraju putovanje kroz mala mjesta. Domaćine zamole da ih prime u dvorište da prespavaju u vrećama za spavanje. No, ljudi ih uglavnom puštaju u kuće. Nisu prevaranti. Oni putuju Europom, a na internetu možete od njih za euro kupiti virtualni kilometar. Taj novac oni daruju za izgradnju škola u Indiji - kaže naša čitateljica. Charles i Etienne imaju 20 godina. Rade u tvrtki koja im je darovala novac za bicikl, a sami su prikupili sredstva za troškove na putovanju.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message