Obavijesti

News

Komentari 104

Franjevac iz Međugorja kojeg je 'Bog izabrao među 49 bića da uredi Svemir' izbačen iz Crkve

Franjevac iz Međugorja kojeg je 'Bog izabrao među 49 bića da uredi Svemir' izbačen iz Crkve

Fra Vlašić je, dok je bio u župi u Čapljini, krajem sedamdesetih godina, s časnom sestrom je dobio dijete i obećao joj da će je oženiti. Sin im se zove Toni, te s majkom Rufinom živi u Njemačkoj

VIDEO

Tomislav Vlašić (78), bivši svećenik franjevac i voditelj talijanske skupine Kraljice Mira, potpuno tvoji po Mariji k Isusu sa sjedištem u Parmi, izopćen je iz Katoličke crkve dekretom Kongregacije za nauk vjere koji je upućen biskupu u Bresci mons. Pierantoniju Tremoladi, javio je u petak Mediasetov portal TgCom24.

Vlašić je poznat kao duhovni vođa međugorskih vidjelaca i vidjelica, što je i sam isticao, a vidjelica Vicka Ivanković je u svojim dnevnicima zapisala da je to osobno potvrdila i sv. Marija iz Nazareta porukom 28 veljače 1982: "Zahvalite mnogo Tomislavu koji vas vodi tako dobro".

Fra Vlašić je, dok je bio na župi u Čapljini, krajem sedamdesetih godina, prije navodnih ukazanja u Međugorju, s časnom sestrom Rufinom dobio dijete (pravo ime Manda Kožul). Sin im se zove Toni, te s majkom Rufinom živi u Njemačkoj. Vlašić je Rufinu navodno psihički izmanipulirao i uvjerio je da o svemu šuti i da bude “kao Marija”. Rufina mu je pisala iz Njemačke, nadala se da će ispuniti obećanje da će se vjenčati, a Vlašić joj je stalno govorio da nikome ne smije reći da je on otac djeteta, no pisma su završila u Vatikanu i Vlašićeva tajna je otkrivena.

ruka01_zog_bih_290808

Šest godina kasnije Vlašić dolazi u Međugorje, upravo u vrijeme navodnih ukazanja i postaje duhovnih otac vidjelica. Hercegovački franjevci su više puta javno govorili da Vlašić nema nikakve veze s fenomenom u Međugorju.

Fra Tomislav godinama je tvrdio da se njemu osobno Gospa do sada ukazala oko 40 tisuća puta, u što je papa Benedikt XVI. izrazio sumnju. Ni papa Ivan Pavao II., nije mu iskazivao previše povjerenja.

Vlašić je, naime, tvrdio kako je 1984. godine doživio jedno od ukazanja u kojem mu je Djevica Marija poručila da je on – živi svetac. O istom je obavijestio i tadašnjeg papu, međutim iz Vatikana nije stigao nikakav komentar.

Vlašić se 1987. iselio iz Hercegovine u Parmu i formirao skupinu Kraljice Mira, potpuno tvoji po Mariji k Isusu, odnosno, prije je riječ o sekti, te je pričao da je osnivanje skupine odobrila osobno Gospa. Da je sv. Marija iz Nazareta osobno odobrila osnivanje sekte, neko je vrijeme tvrdila i vidjelica Marija Pavlović, koja je bila njegovim članom od veljače 1988. do srpnja iste godine, kada je promijenila priču i rekla da nikad od Gospe nije primila poruku da odobrava Vlašićevu skupinu. Biskup Benito Cocchi zabranio tu zajednicu, ali Vlašić nije poslušao.

Djeca su vidjela Gospu, no nisu im odmah vjerovali: 'Ne šalite se s Gospom, molite se Bogu...'
Djeca su vidjela Gospu, no nisu im odmah vjerovali: 'Ne šalite se s Gospom, molite se Bogu...'

Kongregacija za nauk vjere je Vlašića 2008. godine obavijestila da je pod istragom, jer širi lažni nauk, manipulira vjerom, te da je osumnjičen za misticizam, ali i seksualne prijestupe, te mu naređuju da se povuče u izolirani franjevački samostan.

U veljači 2012. Vlašić je objavio da su on i njegova suradnica Stefania Caterina u Središnjoj Jezgri, grupi od 49 bića koja je Bog izabrao po svemu Svemiru, da, u 7 skupina po 7, urede Svemir u skladu s Božjim planom. U tom sklopu Vlašić je, po svojim riječima, određen evangelizirati druge planete.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 104
VIDEO

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.