Obavijesti

News

Komentari 7

Franjo Lucić sam ušao u zatvor Remetinec, nakon odgoda se javio odslužiti kaznu...

Franjo Lucić sam ušao u zatvor Remetinec, nakon odgoda se javio odslužiti kaznu...

Lucić je prije šest godina pokušao podmititi novinara Telegrama. Na snimci razgovora čuje se kako govori novinaru da je spreman platiti ako odustane od objave tekstova. U zatvoru će biti godinu dana

VIDEO

Nakon gotovo devet mjeseci odgađanja, dugogodišnji saborski zastupnik HDZ-a, Franjo Lucić, javio se u zagrebački zatvor Remetinec odakle će ga poslati na izdržavanje jednogodišnje zatvorske kazne. Potvrdio je to za 24sata glasnogovornik Županijskog suda u Slavonskom Brodu Nenad Vlašić.

On je prije šest godina pokušao podmititi novinara Telegrama. Na snimci tog razgovora čuje se kako Lucić govori novinaru da je spreman platiti ako odustane od objave tekstova u kojima je istraživao sumnjivo poslovanje njegovih tvrtki. 

Podsjetimo, izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Slavonskom Brodu prošlog je mjeseca odbilo posljednju u nizu Lucićevih žalbi kojima odgađa odlazak u zatvor.

U zatvor se trebao javiti još 26. svibnja kada je sudac uvažio mišljenje sudskog vještaka da se Lucić, s obzirom na zdravstveno stanje, može na odgovarajući način liječiti i u Zatvorskoj bolnici u Svetošimunskoj u Zagrebu. Međutim, nekoliko dana prije nego što se trebao javiti u Remetinec, Lucićev sin je poslao sucu pismo u kojem je naveo kako je njegov otac pretrpio srčani udar 21. svibnja, završio u bolnici te kako ga čeka medicinski zahvat. Lucićev odvjetnik poslao je zatim i molbu za novu odgodu, no izvanraspravno vijeće žalbu nije prihvatilo. 

Podsjetimo, Lucić je bio i HDZ-ov predsjednik županijskog odbora u Požeško-slavonskoj županiji te gradonačelnik Pleternice u dva mandata. Tijekom 2018. ulovljen je u seks-skandalu kad su objavljene njegove eksplicitne fotografije s nepoznatom ženom. Pravdao se da je sve montaža i krvoločna hajka na njega.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti
PRIPREMITE KABANICE

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti

U srijedu će biti sunčano, no postupno će rasti naoblaka te će u drugom dijelu dana mjestimično pasti kiša s grmljavinom...

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma
KRAJ POTRAGE

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma

Stjepanu Posavcu se svaki trag gubi od petka kad se udaljio s adrese prebivališta. U ponedjeljak se vratio kući
Peđa Grbin nakon  pregovora s DP-om:  Odluka kako dalje je na njima. Naša pozicija je jasna...
VIDEO: OBRAĆANJE ŠEFA SDP-A

Peđa Grbin nakon pregovora s DP-om: Odluka kako dalje je na njima. Naša pozicija je jasna...

Do potrebnih 76 ruku još nitko nije došao, HDZ je, podsjećamo, na ovim parlamentarnim izborima osvoji 61 mandat, SDP 42, dok je Domovinski pokret s 14 osvojenih mandata 3. stranka u državi...