News

Komentari 280

Fuchs: Necijepljeni i netestirani neće moći na posao, a za to su predviđene određene sankcije

Fuchs: Necijepljeni i netestirani neće moći na posao, a za to su predviđene određene sankcije

Rekao sam da nema sankcija za necijepljene i netestirane, ali takvi neće moći doći na svoje radno mjesto, a neopravdan dolazak na radno mjesto spada u radno pravo za koje su predviđene sankcije - rekao je Fuchs

Nakon jesenskih praznika i dva dana online nastave većina učenika se vratila u školske klupe iako se u međuvremenu broj zaraženih nastavnika i učenika povećao.

Od utorka se u škole uvode covid potvrde bez kojih nastavnici neće moći ući na svoje radno mjesto.

- Rekao sam da ne očekujem većih problema jer ova mjera ima samo jedan cilj, a to je da se osigura što veća sigurnost zaposlenika odgojno-obrazovnih ustanova i to najviše onih zaposlenika koji nisu preboljeli, niti su cijepljeni.

Pogledajte video: Kako do Covid potvrde

Rekao sam da nema sankcija za necijepljene i netestirane, ali takvi neće moći doći na svoje radno mjesto, a neopravdan dolazak na radno mjesto spada u radno pravo za koje su predviđene sankcije - rekao je ministar Radovan Fuchs za Novi list.

Fuchs je pozvao sve da se cijepe i da misle na interes djece.

- Već sam jednom rekao i opet ponavljam – nije ovo nečiji hir, svatko od nas mora napraviti što može kako bismo što prije izašli iz ove situacije. Cijepljenje je jedini način da se vratimo u predpandemijsko vrijeme. Ne vjerujem da ima puno onih koji će staviti bilo što ispred interesa djece jer svi mi koji radimo u sustavu odgoja i obrazovanja smo tu zbog učenika - zaključio je Fuchs.

Najčitaniji članci