Obavijesti

News

Komentari 245

HDZ-ovci protiv Jovanovića i Sabe: Vodite politiku odmazde

HDZ-ovci protiv Jovanovića i Sabe: Vodite politiku odmazde
4

Marija Budimir je (re)izabrana za ravnateljicu OŠ Siniše Glavaševića u Vukovaru, no ministar nije prihvatio taj prijedlog. Župan odluku smatra nekorektnom i nehumanom

VIDEO

Čelnici vukovarskog HDZ-a prozvali su gradonačelnika Vukovara Željka Sabu, premijera Zorana Milanovića te ministra Željka Jovanovića da provode politiku odmazde i osvete protiv njih zbog postupka njihove stranačke kolegice Marije Budimir. Ona je tajno snimila i prijavila Željka Sabu u pokušaju političke kupovine, zbog čega Sabo sada iščekuje suđenje. 

U međuvremenu ministar Jovanović razriješio je dužnosti Mariju Budimir koja je proteklih šest godina bila ravnateljica OŠ Siniša Glavašević u Vukovaru. Razriješena je dužnosti zbog, kako je navedeno, propusta u raspisivanju natječaja. Upravo stoga vukovarski HDZ smatra da je nad Budimir izvršen progon. 

- Odluka o neprihvaćanju prijedloga Školskog odbora da se Budimir ponovo imenuje ravnateljicom zapravo je progon od strane propalog političkog trgovca Sabe. Budimir su za ravnateljicu predložili Školski odbor te svi nastavnici, a od naše županije dobila je pozitivnu ocjenu dosadašnjeg rada. No, ministar Jovanović smatra da ona to ne zaslužuje. To je nelegalna i nehumana odluka jer je Budimir sada izbačena na ulicu, a to njena obitelj i njen suprug, branitelj Vukovara, nikako ne zaslužuju - kazao je vukovarski župan i čelnik županijskog HDZ-a Božo Galić

- Vraćamo se na boljševičke metode upravljanja državom. Tko se usudio prijaviti druga Sabu, mora odgovarati. Ministra Jovanovića ne zanima što profesori i učitelji pišu peticije protiv njega - kazao je glavni tajnik vukovarskog HDZ-a Tomislav Čuljak prozivajući i premijera što ističe kako je ponosan na svoju Vladu, a nikada više nezaposlenosti nije bilo u Hrvatskoj. 

- Razočarana sam odlukom ministra Jovanovića. Podsjetila bih ga na njegovu nedavnu izjavu kako on nikada neće uskraćivati imenovanja ravnatelja. Otkako sam 2007. godine došla na mjesto ravnateljice OŠ Siniša Glavašević slali su mi stalno prosvjetne inspekcije, ali nikada nije pronađen niti jedan propust. Neka mi ministar obrazloži razloge zbog čega je odbijena moja kandidatura. Otkako sam prijavila Sabu, izložena sam raznim pritiscima, ali i dalje smatram da sam učinila pravilan potez i da bi naše društvo bilo puno zdravije kada bi svi učinili isto - kazala je Marija Budimir koja još uvijek obnaša dužnost v.d. ravnatelja u vukovarskoj školi. 

Galić poručio Jovanoviću: Vaša odluka je politička!

Vukovarsko-srijemski župan Božo Galić uputio je otvoreno pismo ministru znanosti, obrazovanja i sporta Željku Jovanoviću vezano uz ovaj slučaj.

Županovo pismo prenosimo u cijelosti:

Gospodine ministre!

Zatekla nas je Vaša odluka o neprihvaćanju prijedloga Školskog odbora Osnovne škole Siniše Glavaševića iz Vukovara, koji je jednoglasno izabrao i predložio Mariju Budimir na mjesto ravnateljice .

Neugodno smo iznenađeni takvim postupkom, tim više što su i roditelji i djelatnici Osnovne škole, s više od 90% glasova, podržali kandidaturu Marije Budimir. Budući da ne postoji niti jedan racionalni razlog za takvu vašu odluku, svima nama ovdje, a i šire,  jasno je što je uzrok takvog Vašeg rigidnog  stava prema jednoj vukovarskoj školi i jednoj izvrsnoj djelatnici.

Vaša odluka je politička, nekorektna i nehumana, ona snažno pogoršava međunacionalne odnose u vukovarskim školama koje Vukovarsko-srijemska županija, kao osnivač, zajedno s učiteljima i profesorima svih nacionalnosti uspješno gradi. 

Ta vaša odluka ne doprinosi razvoju i prosperitetu grada Vukovara i Vukovarsko-srijemske županije – naprotiv.

Nikada službeno niste razgovarali s  ravnateljima škola, niti sa mnom kao županom Vukovarsko-srijemske županije, a niste ni poslušali što muči roditelje, učitelje i profesore u Vukovarsko-srijemskoj županiji?

Da ste se to udostojali, onda biste znali da su naši gradovi i sela   poluprazni, da mladi masovno odlaze trbuhom za kruhom i tada ne biste razriješili učiteljicu koja se doselila iz Zagreba u Vukovar, kako bi ovdje živjela i radila.

O vašem ministarskom radu ovaj put neću govoriti, o tome su već dovoljno rekli drugi.

Na kraju, pozivam Vas da pravovremeno korigirate Vašu odluku i prihvatite prijedlog Školskog odbora Osnovne škole Siniše Glavaševića iz Vukovara.

ŽUPAN Božo Galić, dipl.ing.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 245
VIDEO

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"