Obavijesti

News

Komentari 1

Galinović: Iz Gaziantepa smo pobjegli privatnim avionom, a teško je pričati što smo doživjeli

Galinović: Iz Gaziantepa smo pobjegli privatnim avionom, a teško je pričati što smo doživjeli

Svi letovi iz Gaziantepa su bili bukirani, pa više nismo htjeli čekati, već samo pobjeći iz tog područja. MI smo satima bili u automobilu, tamo osjetili još mnoštvo manjih, ali vrlo snažnih potresa, kaže Galinović

VIDEO

Uh prijatelju, evo nas konačno u Istanbulu. Sada se sve nekako lakše diše, sada čekamo daljnje letove kako bi se što prije vratili u Hrvatsku, kaže nam Mario Galinović (46).

Bivši vratar hrvatske reprezentacije već je dulje vrijeme u Gaziantepu koji je proteklih dana pogodio razoran potres. Mario Galinović na sve je načine tražio izlaz iz Gaziantepa, način na koji sa suprugom može pobjeći iz tog dijela Turske.

- Evo, na kraju smo privatnim avionom pobjegli za Istanbul. Ovdje smo došli u utorak navečer, čak nam ni ovdje nije bilo prvu večer ugodno spavati. Bila je to isprekidana noć s malo sna, ali smo u Istanbulu puno sigurniji nego u Gaziantepu - priča nam Mario Galinović, pa dodaje:

- Na sve moguće načine smo tražili način kako otići iz Gaziantepa, svi normalni letovi su bili bukirani, a više nismo htjeli čekati, pa smo se odlučili za privatni avion. Teško je uopće pričati o stvarima koje smo doživjeli proteklih dana, ti potresi... Taj dan smo satima bili u autu ispred našeg nebodera, ali tlo je treslo cijelo vrijeme. Ne znam ni sam koliko smo još snažnih potresa osjetili dok smo bili u automobilu na čistini ispred našeg nebodera.

U glasu Marija Galinovića, s kojim smo komunicirali proteklih dana, osjeća se veliko olakšanje...

- Kako ne bi? Sada smo ovdje, trebali smo letjeti za Budimpeštu u četvrtak, ali i u Istanbulu je loše vrijeme, pa nam je i taj let odgođen za petak. Ma nebitno, glavno da smo živi i zdravi. Ne znam ni sam koliko je ljudi tragično stradalo u tim potresima, brojke rastu na nevjerojatan način. 

Ima li u tom dijelu Turske koju su pogodili veliki potresi još Hrvata?

- Iskreno, ne znam. Znao sam da je tamo taj jedan dečko o kojem se isto dosta pisalo u našim medijima, ne znam živi li u tom dijelu Turske još Hrvata. U mom bivšem klubu su dva Srbina i Makedonac, oni su imali sreće. U subotu su igrali u Antalyi, pa im je novi trener dao dva-tri slobodna dana, tako da su ostali tamo, nisu bili u Gaziantepu za vrijeme tog potresa - završio je Galinović.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma
KRAJ POTRAGE

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma

Stjepanu Posavcu se svaki trag gubi od petka kad se udaljio s adrese prebivališta. U ponedjeljak se vratio kući

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti
PRIPREMITE KABANICE

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti

U srijedu će biti sunčano, no postupno će rasti naoblaka te će u drugom dijelu dana mjestimično pasti kiša s grmljavinom...
VIDEO El Nino prži na 52 °C! Zatvorili su tisuće škola, a bit će još gore: 'Ne možemo ni disati'
METEOROLOŠKI FENOMEN

VIDEO El Nino prži na 52 °C! Zatvorili su tisuće škola, a bit će još gore: 'Ne možemo ni disati'

Filipinske vlasti zatvorile su škole na dva dana nakon što se nekoliko dana zaredom temperatura nije spuštala ispod 40 stupnjeva. U nekim dijelovima zemlje bilo je i preko 50 °C