Obavijesti

News

Komentari 137

Opći potop u Zadru: Garaže su poplavljene, auti plivaju, kaos...

Opći potop u Zadru: Garaže su poplavljene, auti plivaju, kaos...
27

Voda je ispunila podzemnu garažu i zarobila automobile, a došla je do pokretnih stepenica koje vode prema prizemlju centra i vrlo blizu trgovina...

VIDEO

Nevrijeme koje je u Zadar donijelo jaku kišu, vjetar i grmljavinu prouzročilo je poplave u većem dijelu grada, a posebno je dramatična situacija u trgovačkom centru Supernova.

POGLEDAJTE VIDEO SPECIJAL:

Pokretanje videa...

01:15

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:15

Voda je ispunila podzemnu garažu i zarobila automobile, a došla je do pokretnih stepenica koje vode prema prizemlju centra i vrlo blizu trgovina.

- Svaki puta ista priča. Čim padne kiša, dođe do poplave jer su odvodi loši - kažu čitatelji. 

- Krenuo sam u kupovinu, ali je nestalo struje pa sam se krenuo vratiti zaobilaznicom. Bujica mi je nosila automobil  lijevo desno, a onda je stalo. Ugasio se, vjerojatno je povukao vodu. Tu sam vec sat vremena, ne znam koga da zovem - rekao nam Mirko Šotićek (72) povratnik iz Njemačke.

Njemu je na zadarskoj cesti ostao Mercedes klase 200, dizelaš. Vozač kaže da mu voda još nije prodrla u unutrašnjost, ali da bi mogla svaki tren. Sklonio se u obližnji kafić i čeka da prođe oluja.

Voda probila staklo škole

Voda je probila staklo na ulaznim vratima u radionici škole, ali nije uspjela poplaviti radione. Kiša i dalje neumorno pada i teško je predvidjeti hoće li biti većih posljedica, ispričao nam je Tihomir Tomičić, ravntelj Strukovne škole Vice Vlatkovića u Zadru. 
Dodao je kako je sreća u nesreći to što voda na drugoj strani zgrade otječe pa tako odlazi. Manji dio djece došao je ujutro u školu, no profesori i ravnatelj ubrzo su zvali roditelje da dođu po njih. Kako je naveo Tomičić, bilo bi krajnje neozbiljno, a i opasno slati djecu po ovakvom vremenu same doma. 

- Situacija je zasad neugodna, ali nije kritična. Iako u zgradi curi na sto mjesta, nije katastrofično. Imamo fenove, a voda barem zasad ne ulazi u radionice. Vidjet ćemo kako će se sve razvijati kroz dan - rekao je Tomičić. 

U ponedjeljak će biti promjenjivo vrijeme s mjestimičnom kišom. 

- U sjevernim predjelima djelomice sunčano, ponegdje uz malo kiše, uglavnom na zapadu. Drugdje promjenljivo do pretežno oblačno s mjestimičnom kišom i grmljavinskim pljuskovima, koji će ponegdje biti i obilniji. Puhat će umjereno i vrlo jako jugo i jugozapadnjak. Najviša dnevna temperatura zraka od 22 do 27, u Slavoniji do 31 °C - objavio je DHMZ. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 137
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

VIDEO Tragedija u Kaštelima: Poginula je bolesnom suprugu pred očima, vraćali se iz bolnice
OKLIZNULA SE

VIDEO Tragedija u Kaštelima: Poginula je bolesnom suprugu pred očima, vraćali se iz bolnice

Vještak Stanko Smodlaka  je potvrdio da je u nesreći smrtno stradala žena od udara vlaka koji se kretao iz Perkovića prema Solinu
Manjine: Jandrokovića ćemo podržati za predsjednika Sabora
ODLUČILI NAKON SASTANKA

Manjine: Jandrokovića ćemo podržati za predsjednika Sabora

Tom bi odlukom HDZ uz svoj 61 mandat imao svih osam 'manjinaca' te bi u slučaju da se dogovore s Domovinskim pokretom koji ima 13 mandata imali 82 ruke