News

Komentari 11

Garić za izlazak iz zatvora dao jamčevinu od 1,2 milijuna kuna

Garić za izlazak iz zatvora dao jamčevinu od 1,2 milijuna kuna

Ukinut je istražni zatvor i posljednjem osumnjičeniku u aferi Sibinj koji je ostao iza rešetaka. Da Garić nije platio jamstvo, ostao bi iza rešetaka još do 8. listopada

Iz istražnog je zatvora jučer izašao autoprijevoznik Željko Garić, koji je s generalom Mladenom Kruljcem osumnjičen za malverzacije sa zemljištem u Sibinju kod Slavonskog Broda. Za izlazak na slobodu ponudio je jamstvo od 1,2 milijuna kuna, odnosno dva apartmana na Krku.

Nekretnine, inače, vrijede oko milijun kuna više, no Garić je založio iznos za koji ga USKOK tereti u spomenutoj aferi. Taj su prijedlog prihvatili i USKOK-ovi istražitelji. On je posljednji od šestorice osumnjičenika koji su napustili osječki zatvor. Da nije uplatio jamstvo, ostao bi iza rešetaka najmanje do 8. listopada.

Svi su svjedoci u slučaju 16,5 milijuna teških malverzacija, doznajemo, ispitani, a ne bude li proširenja istrage, USKOK bi uskoro mogao odlučiti o podizanju optužnice. Uz Garića i Kruljca osumnjičeni su još, podsjetimo, Zdravko Sočković, Ivica Batinić, Ivan Rimac te Ivan Mišković.

Najčitaniji članci