Obavijesti

News

Komentari 98

Gase Rafineriju: Ukrali su nam budućnost, gdje ćemo raditi?

Gase Rafineriju: Ukrali su nam budućnost, gdje ćemo raditi?
3

Sisački pogon privremeno je ugašen. Ina tvrdi da je sve u redu, a stručnjak da je to kraj. Radnici nisu dobili nikakve informacije, a planskih dokumenata nema

VIDEO

Mi radnici ne prihvaćamo zatvaranje i gubitak posla. Svi imamo obitelj i kredite, a sad će nam prijetiti ovrhama i deložacijama, kaže Valentin Bukvić (42).

On je jedan od 800 radnika Rafinerije nafte Sisak, koja od srijede više ne prerađuje naftu. Pogon je službeno privremeno obustavljen, a kad će i hoće li početi ponovno raditi, zasad se ne zna. Uprava Ine nije kupila na tržištu naftu, kojoj je cijena na najnižoj razini dosad, što dovoljno govori o tome da je sudbina Rafinerije i više nego upitna.

- Ako se dopusti da Mađari upropaste naše rafinerije, to će značiti da su ukrali nama i našoj djeci budućnost. Zatvaranje Rafinerije Sisak stvorilo bi domino efekt, grad bi postao mrtav - dodao je Valent, čija supruga također radi u Rafineriji, te kaže da su vjerovali kako s tom tvrtkom neće biti nikakvih problema.

"U Sisku neće više ništa prerađivati"

- Uprava Ine nije donijela nikakvu odluku o trajnoj obustavi prerade nafte u Sisku. Učinit ćemo sve da zaštitimo državne interese. Vlada je kao drugi najveći dioničar Ine spremna na dogovor, ali ne kao podružnica MOL-a - rekao je ministar Ivan Vrdoljak, no naftni stručnjak Davor Štern ima drukčije mišljenje:

- Nadzorni odbor šuti kao zaliven, ali se iz njihova plana poslovanja za ovu godinu vidi da se u Sisku neće više ništa prerađivati. To je star pogon i treba milijun dolara da se uopće pokrene i da se podignu tlakovi za proizvodnju. Od te rafinerije više sigurno neće biti ništa i volio bih da me netko može razuvjeriti.

Radnici nisu dobili nikakve informacije, a planskih dokumenata nema. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 98
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima
VELIKA PROGNOZA

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...