Obavijesti

News

Komentari 21

Gatara rekla da će skinuti crnu magiju pa joj uzela 20.000 kn

Gatara rekla da će skinuti crnu magiju pa joj uzela 20.000 kn

Šehida H. žrtvu je upoznala u parku i predstavila joj se kao gatara Fatima. Uvjerila je ženu da je u smrtnoj opasnosti i da joj ona može pomoći. Na sudu je sve priznala i pokajala se

VIDEO

Prijeti ti smrtna opasnost, ja ti mogu pomoći skinuti crnu magiju, rekla je žrtvi Šehida H. (49) predstavivši joj se kao "gatara Fatima". Ženi Ž. Z. prišla je tijekom travnja 2020. u Zagrebu, na raskrižju parka Bartola Kašića i ulice fra Grge Martića. Tražila je da joj za skidanje uroka plati u novcu i zlatu koje ima na sebi. Žrtva joj je povjerovala te se u više navrata s njom našla u parku Bartola Kašića i na njeno traženje joj predala u više navrata ukupan iznos od 14.000 kuna u gotovini, ogrlice, medaljon, naušnice od zlata, etui sa pozlaćenim nalivperom i kemijskom olovkom te privjesak. 

Gatara joj je rekla da neko vrijeme mora biti u džamiji kako bi seansa bila uspješna, da će joj po završetku sve vratiti. Nakon toga se prestala žrtvi javljati na pozive, a novac i zlatninu u ukupnoj vrijednosti od 20.000 kuna je zadržala za sebe.

Općinski kazneni sud u Zagrebu nepravomoćno ju je proglasio krivom za prijevaru te joj izrekao šest mjeseci uvjetno na dvije godine. Neće u zatvor ako u tom periodu ne počini novo kazneno djelo. U slučaju opoziva uvjetne, u kaznu će joj uračunati i dva mjeseca koje je provela u istražnom zatvoru.

- Kriva sam. Žao mi je što ranije nisam vratila novac. Tako nešto se više neće ponoviti - kazala je na sudu Šehida te se požalila na zdravstvene probleme. 

Riječ je o majci troje punoljetne djece, nepismenoj, bez završene škole i bez primanja. U vrijeme počinjenja ovog djela već je bila na uvjetnoj kazni zbog druge prijevare. 

Pri izricanju kazne sud je u obzir uzeo i činjenicu da je žrtvi naknadno vratila svih 20.000 kuna.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 21
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.