Obavijesti

News

Komentari 109

Gay afera u 'Veseloj Šokadiji': Izbacili su dvojicu jer su u vezi

Gay afera u 'Veseloj Šokadiji': Izbacili su dvojicu jer su u vezi
1

Iz KUD-a u Gundincima izbacili su gay par. Ovo je diskriminacija, kažu. Kako doznajemo u selu, članovi koji u “Veseloj Šokadiji” nisu htjeli vidjeti gay partnere čak su organizirali tajne probe

VIDEO

Gundinci, na istoku Brodsko-posavske županije, uzdrmani su gay aferom koja je isplivala u lokalnom Kulturno umjetničkom društvu “Vesela Šokadija”. Prije nekoliko mjeseci KUD-u su se pridružila dva muškarca, no ispostavilo se da su homoseksualci. Nekim članovima KUD-a to se nije svidjelo pa su navodno reagirali i nasiljem.

- Mene i partnera napala su u studenom prošle godine dva člana pjevačke skupine, nisam siguran kakve su oni seksualne orijentacije. Nakon verbalnog napada završio sam na Hitnom prijamu, jer sam prije nekoliko godina operirao srce. Trenutačno sam pod sedativima - govori nam muškarac iz Gundinaca i dodaje kako je riječ o čistoj diskriminaciji.

U pitanju je opstanak

- Neću odustati. Cijeli postupak je u nadležnosti Općinskog državnog odvjetništva, koje vodi cijeli spor, a mene pozivaju kao svjedoka, o čemu imam dokumentaciju - rekao je jedan od dvojice partnera, koji nije želio da mu se otkrije identitet. Predsjednik “Vesele Šokadije” priznaje kako su muškarcima zabranili dolazak na probe.

- Zbog dvojice članova pjevačke skupine, za koje ne mogu reći da su istinski članovi, došao je u pitanje opstanak KUD-a, koji ima gotovo stoljetnu tradiciju. Radi pritiska članova KUD-a koji su rekli: ‘Ili mi ili oni’, morali smo dvojici članova uskratiti članstvo - objasnio je Drago Knežević, predsjednik KUD-a “Vesela Šokadija”. No žale se kako i cijelo kulturno umjetničko društvo pati.

- S druge strane, predsjedništvo KUD-a i ja kao predsjednik trpimo pritisak javne pravobraniteljice za ravnopravnost spolova jer se od mene traži da dopustim dvojici članova pjevačke skupine, koji su se javno izjasnili da su gay par, da dolaze na probe. Svako malo dolazi nam policija jer nas jedan od dvojice izbačenih članova stalno prijavljuje - nastavlja uznemireno.

Kako doznajemo u selu, članovi koji u “Veseloj Šokadiji” nisu htjeli vidjeti gay partnere čak su organizirali tajne probe. Jedan od dvojice izbačenih muškaraca kaže kako ono što ravnatelj tvrdi nije točno.

- Ne stoje iza takve odluke svi članovi KUD-a - govori i dodaje da se radi o dvojici članova koji ih nisu htjeli. Njegov partner je iz Dalmacije došao prije prije pet mjeseci. Svi u ovom selu pa i šire znaju o njihovoj seksualnoj orijentaciji. Jedan od njih ima brak iza sebe, nakon šest godina zajedničkog života razveo se od partnerice uz dopuštenje iz Vatikana.

Razveo se od partnerice

- Razveli smo se jer sam supruzi priznao svoju seksualnu orijentaciju. Ona nije htjela, a niti ja ostati dalje u tom braku – rekao je muškarac.

U mjestu koje broji manje od 2000 ljudi, verbalni napadi i klevete koje su se nastavile i tjednima nakon prvog incidenta prijavljene su policiji.

- Sve se ovo moglo izbjeći da su iz predsjedništva KUD-a pristali na to da su nas pisanim putem isključili iz pjevačke skupine i KUD-a uz navođenje razloga, naravno uz potpis – rekao je jedan od gay partnera. U Gundincima se govori o toj temi, ali ih više brinu svakodnevni život, nezaposlenost, neimaština, to što im mladi ljudi odlaze u bijeli svijet, što nemaju perspektivu...

Imamo pametnijeg posla

- Sad su se svi uhvatili za ta dva gaya, umjesto da se pozabave aktualnom situacijom u zemlji kako bi nam svima bilo bolje - rekli su Gundinčani. Jedan od njih je rekao da on nema ništa protiv homoseksualaca.

- Njih više, nama je bolje, jer ćemo imati više šanse kod žena - zaključio je muškarac iz Gundinaca.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 109
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina