Obavijesti

News

Komentari 334

Gazda ga zamijenio za pudlicu, on ga ipak voli i čeka svaki dan

Gazda ga zamijenio za pudlicu, on ga ipak voli i čeka svaki dan
5

Do prije godine dana Betoven je bio obožavani pas. No toplinu doma zamijenile su hladne stube zgrade u Tuzli. Vlasnik ga je izbacio iz stana i nabavio novog psa

VIDEO

Do prije godine dana Betoven je bio obožavani pas. No toplinu doma zamijenile su hladne stube zgrade u Tuzli. Vlasnik ga je izbacio iz stana.

Nabavio je novog ljubimca - rasnu kraljevsku pudlu. Unatoč tome što ga je gazda napustio mješanac Betoven nije odustao od svog vlasnika. Već godinu dana spava pod stepenicama zgrade u kojoj njegov bezosjećajni vlasnik živi i strpljivo čeka da on pođe u šetnju s novim ljubimcem. Prati ih veselo u stopu.

- Kako je to tužno, jadničak stalno ide za njima. Koliko je samo vjernosti u tom srcu, ne odustaje ni kada ga vlasnik gađa kamenjem, tjera štapom, samo se malo povuče i za nekoliko sekundi je opet blizu njih - priča nam Majda Abazović (20), studentica medicine.

Dodaje kako je za Betovena čula od sestrične koja živi u istoj zgradi kao i okrutni vlasnik.

Kad spazi vlasnika nije zainteresiran za hranu

- Odlučila sam pomoći psu, jer time se bavim duže vrijeme. Već sam razgovarala s dobrim ljudima koji će mi pomoći da psa smjestim u pansion, gdje će ga veterinari pregledati. Želja mi je da se malo oporavi, a onda ću mu ishoditi potrebne dokumente za udomljavanje - optimistična je Majda.

- Za Dandija, kako sam ja nazvala psa, najbolje bi bilo da ostane ovdje, ali on bi se stalno vraćao pred zgradu vlasnika - rekla je Majda.

Psa nije bilo teško pronaći, jer za njega znaju svi u naselju poput Tee Mešić, koju smo zatekli u hranjenu lutalica među kojima je bio i izbačeni Betoven. U tom trenutku pojavio se njegov, sada već bivši, vlasnik. Odmah ga je spazio i više nije bio zainteresiran za hranu.

Kad je postao prevelik odlučio ga se riješiti

- To je moj bivši pas i zove se Betoven. Ja ga zovem skraćeno Beti i star je oko 20 mjeseci. Našao sam ga u kutiji između zgrada s još tri šteneta. Svidio mi se i uzeo sam ga sebi. Narastao je i više ga nisam mogao držati u stanu u kojem živim s majkom. Pustio sam ga van, ali su se susjedi počeli žaliti, pa sam ga odveo u vrt nedaleko od zgrada - hladno priča Mustafa Porčić (50).

Dodaje kako je nabavio Bonu, kraljevskog pudla, te da je Betoven počeo biti ljubomoran jer ga ‘nije vodio u stan’.

- Ja ga ne tučem, istina, ponekad na njega vičem kada laje na djecu. Bilo bi mi drago kada bi ga netko udomio - zaključuje. Svi koji bi htjeli Betovena ili pomoći Majdi u skupljanju donacija za troškove zbrinjavanja mogu to učiniti na Facebooku, dovoljno je da postanu prijatelji s njom.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 334
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.