Obavijesti

News

Komentari 70

Gdje su šatoraši kad ministar Tomo Medved kaže branitelju da se "strpi" i da "ne viče"?

Gdje su šatoraši kad ministar Tomo Medved kaže branitelju da se "strpi" i da "ne viče"?
1

Očajni branitelj u Petrinji napao ministra branitelja Medveda zbog prespore obnove kuće, zbog malih primanja i bolesne žene, a Medved mu rekao da "ne viče". Kako bi ta scena izgledala da je HDZ u oporbi?

VIDEO

Bila je to mučna scena, i to ne samo za ministra branitelja Tomu Medveda.

POGLEDAJTE VIDEO

Pokretanje videa...

Petrinja 02:08

Morao je u Petrinji slušati gnjevnog branitelja Zdravka Palušića Bombaša, umirovljenog pripadnika 2. gardijske brigade, kako mu se žali zbog prespore obnove, zbog činjenice da mu nitko ne želi srušiti kuću za koju tvrdi da je neobnovljiva, zbog toga što živi od 2500 kuna, ima tri kredita i bolesnu suprugu, a kad očajnički zove naokolo "nitko ga ne doživljava".

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

"Koliko puta sam te zvao", žalio se branitelj Medvedu, a ministar mu na to hladno odbrusio: "Niste vi jedini branitelj ovdje, pa se strpite. Nije potrebno vikati".

Nakon čega se branitelj krenuo ispričavati.

Kako bi ta scena izgledala da je HDZ u oporbi, SDP na vlasti, a Tomo Medved tek umirovljeni branitelj, a ne ministar?

VIDEO Veteran u Petrinji: Živim u baraci, kako ste mi pomogli? Medved: Dobro, dobro, hoćemo
VIDEO Veteran u Petrinji: Živim u baraci, kako ste mi pomogli? Medved: Dobro, dobro, hoćemo

Medved ne trza

Ne bi to samo tako prošlo. Da ministar kaže branitelju da se "strpi" i da "ne viče". I kaže mu da nazove nekoga. I da nije jedini, jer "ima branitelja puno". I da zove novog inženjera koji će mu srušiti kuću. I da pritom nije ni trznuo na jadikovke kolege branitelja koji ima tri kredita i 2500 kuna primanja.

Ne tako davno zbog toga su se dizali šatori pred Ministarstvom branitelja.

Zbog narušavanja digniteta branitelja. Zbog ignoriranja branitelja. Zbog zakidanja branitelja. I naravno, zbog rušenja SDP-a.

Ali sad je HDZ na vlasti i sada čujemo da HDZ ignorira branitelje, zakida branitelje, poručuje braniteljima "da ne viču". I da se strpe.

Pa jesu li se za to borili?

Ogorčeni branitelj iz Petrinje: 'Država mi je uzela WC, kažu da mi ne treba. Jesu li normalni?!'
Ogorčeni branitelj iz Petrinje: 'Država mi je uzela WC, kažu da mi ne treba. Jesu li normalni?!'

555 dana

Očajni branitelji moraju zivkati svog ministra, moraju za rukav vući gradonačelnicu (iz HDZ-a), moraju znati "voditeljicu ureda", da bi im na koncu ministar Medved odbrusio da "ne viču i da se strpe". 

Zamislimo što bi se dogodilo da je HDZ u opoziciji?

Ne moramo zamišljati, gledali smo to 555 dana. 

Gledali smo kako se HDZ nakačio na braniteljski prosvjed pod parolom "1991. oba su pala, 2015. oba će pasti", misleći na predsjednika Ivu Josipovića i premijera Zorana Milanovića, kako su hodočastili na pomazanje u šatoru u Savskoj, kako su huškali i bodrili branitelje kad su za svoj HDZ jurišali na Banske dvore, napadali policajce, blokirali grad plinskim bocama.

A sada, Medved očajnom branitelju kaže da ne viče.

I ništa se ne događa.

Beštekova proteza

HDZ je obilato koristio ovakve situacije u prošlosti. Sjedimo se samo invalida Darka Bešteka koji je SDP-ovu ministru branitelja u znak protesta ostavio protezu za nogu, zbog toga postao predizborni maneken HDZ-a, a kasnije i pomoćnik Jadranke Kosor u Ministarstvu branitelja. 

"Branitelji ne trebaju puno očekivati, ići će se s ovakvim igrokazima, a oni koji su imali iluzije, suočit će se sa stvarnošću", komentirao je tadašnji ministar Ivica Pančić.

Danas to isto ponavlja Tomo Medved. Očajnom branitelju lakonski poručuje da se suoči sa stavrnošću, da "nije jedini" i da se "ide korak po korak". I tako tri godine.

Moraju biti kuš

HDZ-ov Beštek na kraju je podnio ostavku jer je sud presudio da Ministarstvu mora vratiti nešto više od 100.000 kuna koje je do tada primao na temelju prava na tuđu njegu i pomoć, a na koju prema mišljenju suda nema pravo.

A danas, branitelji koje je HDZ koristio za osvajanje vlasti, koje je kupio proračunskim izdvajanjima, u koje se ritualno zaklinje i promovira kao njihov ekskluzivni zaštitnik, moraju vikati na Medveda, tražiti svoja prava, zivkati naokolo i tražiti vezu. Ili se naprosto moraju "strpiti".

I naravno, ne smiju vikati.

Ne na HDZ. Jedino na SDP. 

I to samo kad je HDZ u oporbi. Kad je HDZ na vlasti, imaju biti tiho. 

Vidi sve članke ovog autora
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 70
VIDEO

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.