News

Komentari 0

Gentiloni: Ovisnost EU-a o plinu iz Rusije će prestati do 2027.

Gentiloni: Ovisnost EU-a o plinu iz Rusije će prestati do 2027.

Cilj Europske unije je smanjiti ovisnost o ruskoj nafti i plinu za dvije trećine do kraja godine i na nulu do kraja 2027., rekao je ekonomski povjerenik bloka Paolo Gentiloni

Cilj Europske unije je smanjiti ovisnost o ruskoj nafti i plinu za dvije trećine do kraja godine i na nulu do kraja 2027., rekao je ekonomski povjerenik bloka Paolo Gentiloni, a Njemačka je objavila da će plutajući terminal za ukapljeni prirodni plin u Brunsbuettelu početi s radom 2023.

Gentiloni je za dnevni list Il Messaggero u intervjuu objavljenom u utorak također rekao da će EU smanjiti vlastite procjene rasta za 2022. s prethodnog cilja od 4 posto, dodajući, međutim, da je prerano reći hoće li usporavanje dovesti do stagnacije.

EU će svoju proljetnu prognozu objaviti 16. svibnja.

Plutajući terminal za ukapljeni prirodni (LNG) plin počet će s radom početkom 2023. u njemačkoj saveznoj državi Schleswig-Holstein, izvijestio je u utorak list Die Welt, pozivajući se na državnog premijera Daniela Guenthera.

- Radimo punom parom na tome. Naš je cilj to završiti do početka 2023. I to ćemo postići - rekao je Guenther za Welt.

Terminal u Brunsbuettelu pomoći će s 5 milijardi kubnih metara plina opskrbu njemačke plinske mreže godišnje, izvijestio je Welt.

Guenther je rekao da će proizvodnja nafte uz njemačku obalu Sjevernog mora također biti povećana, dodaju novine.

>>Stanje u Ukrajini iz minute u minutu pratite ovdje<<

Najčitaniji članci