Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
1 komentara

Gigantski tartuf: Ubrao gljivu kapitalca vrijednu 22.500 kuna

VRIJEDAN ULOV: Impozantan primjerak bijelog tartufa pronađen je u motovunskoj šumi, a odmah je prodan jednom restoranu u New Yorku

Foto: Facebook
1 komentara

Bijeli tartuf, kapitalac doslovno je odletio svome novom vlasniku i to ni manje ni više nego “preko bare” u Ameriku. Do prodaje ta skupa šumska delicija bila je u vlasništvu obitelji Karlić, koja se traženjem i prodajom tartufa bavi desetljećima.


- Tartuf je pronađen u 
motovunskoj šumi u petak, a već u subotu je odletio avionom u jedan poznati restoran u New Yorku. Oni su nam klijenti godinama, a o kojem je restoranu
 riječ ne možemo govoriti. Prodan je za dobru cijenu, 3000 eura - rekao je Ivan Karlić iz Istre.

Za velike tartufe odmah se nađe i novi vlasnik, pa tako ni ovom tartufu nije trebalo dugo da se proda. Primjerak koji se vidi i pronađe jednom u deset godina izvadio je njihov dugogodišnji tartufar, a njegovo ime nije želio otkriti.

Foto: Dario Šimović/Facebook


- Tartuf je bio na dubini od pola metra. Da bi ga izvukli u komadu i bez da se ošteti trebalo je dva i pol sata - kazao je Karlić napominjući da svakim oštećenjem tartuf gubi na vrijednosti. To nije najveći tartuf kojeg je obitelj pronašla. Ivan nam je odao da je 1985. godine pronađen kapitalac od 1120 grama.

Istra land of truffles 🌟❤

Posted by Ivan Karlić on Friday, 26 October 2018

Navodi kako je ove godine kilogram prvoklasnog bijelog tartufa stoji oko 11.500 kuna za kilogram, a treće kategorije oko 500 eura odnosno 3700 kuna. Već treća generacija obitelji Karlić bavi se lovom na tartufe. Jedan od najvećih ikad ubranih tartufa na svijetu, težak oko 1,31 kg, a pronašli su ga istarski ugostitelj Giancarlo Zigante i njegova kujica Diana početkom studenog 1999. godine nedaleko od Buja. On je uvršten u znamenitu Guinnessovu knjigu rekorda kao najveći dotad nađeni tartuf na svijetu.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message