Obavijesti

News

Komentari 65

'Glasovat ću protiv Konvencije, to neće ugroziti snagu HDZ-a'

'Glasovat ću protiv Konvencije, to neće ugroziti snagu HDZ-a'
1

Napominje kako ulaskom u EU Hrvati nisu prestali postojati kao narod i nisu izgubili sve ono što ih stoljećima identitetski i vrijednosno povezuje...

VIDEO

Potpredsjednik Hrvatskog sabora i zamjenik predsjednika HDZ-a Milijan Brkić poručio je u četvrtak da ostaje pri svim ranije izrečenim stavovima pa će glasovati protiv ratifikacije Istanbulske konvencije, ali razilaženje oko tog pitanja neće ugroziti snagu i jedinstvo HDZ-a.

"Demokršćanske vrijednosti dio su moga naroda, identiteta, karaktera i moje vjere. Ja od njih neću odustati. Svoje stavove ne mijenjam, ali sam isto tako siguran da razilaženje oko ovog pitanja neće ugroziti snagu i jedinstvo HDZ-a", napisao je Brkić na svom Facebook profilu.

Napominje kako ulaskom u EU Hrvati nisu prestali postojati kao narod i nisu izgubili sve ono što ih stoljećima identitetski i vrijednosno povezuje. Pristupanjem EU-u prepoznali smo našu duboku kulturnu, političku i zajedničku vezu s Europom i njezinim narodima, kaže Brkić.

Pitanje Istanbulske konvencije: 'Dalek je put do referenduma...'
Pitanje  Istanbulske konvencije: 'Dalek je put do referenduma...'

"Taj će osjećaj ostati nepokolebljiv i ta se veza neće slomiti. Naša mukotrpna i ponosna povijest, tradicija te bogata kulturna baština čvrsto su utkane u zapadno-europski civilizacijski krug. Neraskidiva je stoljetna povezanost našeg naroda s Katoličkom crkvom te iskrenim domoljubljem, koje je u zajedništvu stvorilo jedinu nam Hrvatsku", naveo je.

Kada su ljudska prava i dostojanstvo u pitanju, Brkić ističe da osuđuje i suprotstavlja se svim oblicima zlostavljanja i nasilja nad svakom osobom, posebno nasilja nad ženama i djecom. Smatra kako treba poduzeti puno strože mjere da se to zlo smanji i suzbije, a nasilnici najoštrije kazne.

Završila rasprava o Konvenciji: U petak će zastupnici glasovati
Završila rasprava o Konvenciji: U petak će zastupnici glasovati

"No, Konvencija Vijeća Europe o sprječavanju i borbi protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji, znana kao Istanbulska - nije dobar put za to. Ne trebamo nikakvu smjernicu izvana kako bismo potaknuli našu predanost pravdi i jednakosti u našoj Hrvatskoj", naglašava zamjenik predsjednika HDZ-a.

Navodi da HDZ u svojim temeljnim postavkama i vrijednostima ima demokršćanstvo, koje podrazumijeva zaštitu obitelji, braka i djece te mu nije prihvatljivo da se pod izlikom “imaginarne zaštite” kakvu nudi Istanbulska konvencija, uvede rodna ideologija i dovode u pitanje tradicionalne vrijednosti.

"Prosvjed na Rivi bit će stav građana protiv politike Vlade"
"Prosvjed na Rivi bit će stav građana protiv politike Vlade"

"Volio bih kada bi se, umjesto stalnih podjela u našem društvu, bavili aktualnim pitanjima koja pritišću našu svakodnevicu, otvarali teme od životne važnosti i kada ne bi zatvarali oči pred stvarnim i vidljivim teškoćama. Volio bih kada bi svi zajedno na političkoj sceni, što prije, počeli rješavati sve one goruće probleme s kojima se susreće naš narod i naša Domovina", poručuje Brkić na svom Facebook profilu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 65
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca