Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se

Glavaš: Izgubio sam prijatelja. Radan nije divljao na motociklu

Radan je bio dugogodišnji ljubitelj i vozač motora. Sa njime je prošao pola Europe i Rusije, no nije bio divljak nego je vozio s guštom, rekao je Branimir Glavaš o odvjetniku kojeg su štovali kolege

Foto: Davor Javorovic/Marko Lukunic/PIXSELL
72 komentara

Ugledni osječki odvjetnik Radan Kovač (56) poginuo je ovoga vikenda u prometnoj nesreći na motociklu.

Kovač je, vozeći se na svom motoru, izletio sa ceste na potezu između Aljmaša i Erduta. Neslužbeno se doznaje kako je razlog nesreći vjerojatno srčani udar kojega je Kovač dobio tijekom vožnje, zbog čega se nije uspio zaustaviti nego je u jednom zavoju završio u kanalu.

U nesreći je zadobio teške ozljede i hitno su ga prevezli u osječku bolnicu gdje su se liječnici dva sata borili za njegov život no, oko 19 sati je preminuo. 

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL Branio je i bivšeg ministra Ranka Ostojića

Odvjetnik Kovač u svojoj je profesionalnoj karijeri realizirao brojne uspješne i poznate parnice. Branio je bivšeg ministra unutrašnjih poslova Ranka Ostojića u privatnoj tužbi protiv Velimira Bujanca, zastupao je Branimira Glavaša u privatnim parnicama za klevetu i duševne boli, branio je Dinu Kontića i kasnije Mirka Sivića kojima se sudilo u 'slučaju selotejp' te druge poznate osobe.

Prijatelji i kolege su ga štovali jer je u svom poslu nerijetko bio i human pa je svoje branjenike branio bez naknade ako su bili u teškoj financijskoj situaciji.

IZMEĐU ERDUTA I OSIJEKA Poginuo je ugledni odvjetnik Kovač, sletio motorom s ceste

- Radan je bio dugogodišnji ljubitelj i vozač motora. Sa njime je prošao pola Europe i Rusije, no nije bio divljak nego je vozio s guštom. Svake bi godine jedva dočekao proljeće da sjedne na svog ljubimca. Izgubio sam prijatelja - kazao je Branimir Glavaš dodajući kako je Radan toga popodneva bio na radnom ručku sa gradonačelnikom Osijeka Ivanom Vrkićem u erdutskom restoranu. Sa tog se događaja i vraćao kada je poginuo.

Prvi nalazi upućuju da je preminuo uslijed srčanog udara, iako se na bolesti srca nikada nije žalio. Kovačeva supruga inače je Vlasta Šimenić Kovač, sutkinja Općinskog suda u Osijeku, a i ima kćer na završnoj godini studija medicine u Novom Sadu.

Možda vas zanima i ovo:
Message