Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
1 komentara

Glavaš zbog oduzetog čina generala tuži Ivu Josipovića

Predsjednika je tužio Upravnom i Ustavnom sudu jer mu je uzeo čin generala. Poziva se na slučaj Tihomira Blaškića koji je odslužio svoju kaznu i zadržao čin

Pixsell
Foto: Pixsell
1 komentara

Iako se još nalazi u pritvorskoj jedinici Suda BiH u Sarajevu, Branimir Glavaš javio se priopćenjem u kojem ističe kako je Upravnom i Ustavnom sudu tužio predsjednika Ivu Josipovića zbog odluke o oduzimanju generalskog čina. Podnio je i Zahtjev za zaštitu zajamčenih prava i sloboda čovjeka i građanina jer ih je Josipović tom odlukom povrijedio. 

- I druge osobe koje imaju isti generalski čin ogriješile su se o Zakon i pravomoćno su osuđene, ali njima čin nije oduzet. Tako je Tihomir Blaškić, umirovljeni general-bojnik koji je do odlaska u Haag bio glavni inspektor HV-a, osuđen za ratni zločin na osam godina, koje je i izdržao, ali mu čin nije oduzet. Lažno je objašnjenje Josipovića da Blaškić nije bio general HV-a. Tajna u toj diskriminatorskoj odluci je u tome što je cijenjeni general Blaškić potekao iz Josipoviću drage JNA, ali i što je tijekom protekle predsjedničke izborne kampanje svojim potpisom Blaškić otvoreno agitirao i dao svoj skromni doprinos odabiru Josipovića za predsjednika - navodi u dopisu Branimir Glavaš tražeći da se poništi 'pravno nepismena' odluka predsjednika Josipovića.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message