Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Glavna njuška u kvartu: Campi je možda malen, ali je hrabar

Iako se Campi ne može osloniti na stražnje noge, pa koristi pomoćne kotačiće, on se ponaša ne samo kao da je s njim sve sasvim u redu nego kao da je glavna faca

Patrik Macek/PIXSELL
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
16 komentara

Iako se Campi (4) ne može osloniti na stražnje noge, pa koristi pomoćne kotačiće, on se ponaša ne samo kao da je s njim sve sasvim u redu nego kao da je glavna faca u svojem kvartu.

- Cijelo ga Špansko zna i već je običaj da se svaki dan on i moja kći Maria Matea prošetaju susjedstvom. Ona je ta koja drži lajnu i ne pušta, a on je samouvjereni vođa, spreman braniti ju poput lava - priča vlasnica Petra Bratić, koja je Campija kao štenca dobila od prijateljice. 

Krajem prošle godine njezin psić se iznenada razbolio. 


Patrik Macek/PIXSELL

- Primijetili smo da mu nešto nije u redu s nogama pa smo ga odveli veterinaru. Kako su nam objasnili, pekinezeri imaju tu nesretnu sklonost deformaciji međukralježnog diska. Kao posljedica opterećenja, on pukne i pritišće moždinu ili njen živac, što je užasno bolno - objašnjava Petra, kojoj su veterinari dali tri mogućnosti.

- Rekli su da ga mogu ili pustiti takvog da živi s boli dokle može, ili ga uspavati, ili pak operirati. Suprug i ja odmah smo rekli da idemo na operaciju - priča Petra, koja je za zahvat izdvojila 4400 kuna. Svejedno, nije zažalila.

- Pa on je član obitelji, kćerkica je doslovno odrasla s njim. Kad sam doznala da sam trudna, bojala sam se kako će Campi reagirati jer inače nije baš ljubitelj djece, prenervozan je. Ali kad se Maria Matea rodila, on ju je prihvatio kao svoju i postavio se kao njezin hrabri čuvar. Kad je bila bebica, trzao bi se i na njezin najmanji zvuk i dolazio nas upozoriti. Ravnali smo se po njemu i u ovih njezinih 16 mjeseci razvili su tako snažan odnos. Kao najbolji su prijatelji - priča ponosna Petra koja je kolica za psa naručila iz Beograda jer su ona u Hrvatskoj preskupa, koštaju i do 4000 kuna.


- Nismo mogli baš toliko izdvojiti jer smo prije toga dosta dali i za operaciju, a i znali smo da će daljnja briga za Campija još koštati. Iako je očuvao svoj entuzijazam, ipak je pas s posebnim potrebama - kaže Petra koja se nada da će joj ljubimac jednom opet stati na svoje noge.

Patrik Macek/PIXSELL

Čuvar male vlasnice Marie

Iako ne pretjeran ljubitelj djece, psić je danas 16-mjesečnu Mariu Mateu prihvatio kao svoju voljenu gazdaricu i prema njoj otpočetka ima vrlo snažan zaštitnički poriv. Kad je bila novorođenče, upozoravao je roditelje da je budna.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message