Obavijesti

News

Komentari 1

Skupština Đure Đakovića je odlučila: Povećavamo kapital

Skupština Đure Đakovića je odlučila: Povećavamo kapital
1

Na današnjoj sjednici Glavne skupštine Društva Đuro Đaković Grupa d.d. jednoglasno su donesene odluke o povećanju temeljnog kapitala Društva...

VIDEO

Na današnjoj sjednici Glavne skupštine Društva Đuro Đaković Grupa d.d. jednoglasno su donesene odluke o povećanju temeljnog kapitala Društva ulozima u novcu i izdavanju novih dionica, uz potpuno isključenje prava prvenstva postojećih dioničara pri upisu novih dionica Društva uz korištenje prava iznimke od obveze objavljivanja prospekta kod javne ponude.

Tom odlukom temeljni kapital Društva Đuro Đaković Grupa d.d. može se povećati s iznosa od 151.933.680 kuna za iznos od maksimalno 152.000.000 kuna na iznos od najviše 303.933.680 kuna. Povećanje temeljnog kapitala Društva provest će se javnom ponudom uz potpuno isključenje prava prvenstva postojećih dioničara Društva. Upis novih dionica vršit će se u jednom krugu u kojem će pravo upisa novih dionica imati svi zainteresirani ulagači koji će za upisane vrijednosne papire uplatiti iznos od najmanje 800.000 kuna po ulagatelju, za svaku pojedinačnu ponudu. Svi postojeći dioničari Društva će imati mogućnost sudjelovanja u postupku upisa novih dionica pod jednakim uvjetima kao i ostali ulagatelji.

- Skupština je održana uz jako veliki iskazani interes dioničara i sa velikim zadovoljstvom mogu reći da su sve odluke izglasane sa stopostotnim brojem glasova. Izdanje novih dionica smatrat će se uspješnim ako se u unaprijed utvrđenom roku za upis i uplatu upiše i uplati najmanje 5.000.000 novih dionica do maksimalno 7.600.000 novih dionica nominalne vrijednosti 20 kuna. Konačna cijena za koju će se izdati nove dionice ovisit će o potražnji iskazanoj od strane ulagatelja i bit će utvrđena odlukom Uprave Društva u roku od dva dana po isteku vremena upisa-izjavio je po završetku Glavne skupštine Tomislav Mazal, predsjednik Uprave Đuro Đaković Grupe d.d.

Dodao je da je u 2016.godini Đuro Đaković grupacija preokrenula višegodišnje trendove stagnacije i generiranja gubitaka. Poslovanje s pozitivnim EBITDA pokazuje da grupacija ima pozitivne programe te da može naći tržišta za prodaju svojih proizvoda i u godinama bez prodaje svojeg najprofitabilnijeg programa.

- Nalazimo se na prijelomnom trenutku za budućnost kompanije jer je za nastavak uzlaznog trenda i povećanja konkurentnosti na domaćem i inozemnom tržištu nužno vlasničko ulaganje, a koje je u punom obujmu izostalo 2014. godine, a kojim bi se osiguralo ostvarenje planova u budućnosti. Ova Uprava u zadnje tri godine jasno pokazuje da zna kuda ide Đuro Đaković, danas je na Skupštini prihvaćena odluka Uprave o nužnoj dokapitalizaciji Društva i jasno time dala do znanja da se taj proces i dogodi. Vjerujemo u uspjeh povećanja dokapitalizacije temeljnog kapitala, upis novih dionica, i da svi dioničari i vlasnici imaju povjerenja u ovu Upravu da ima još toga za pokazati - kazao je Mazal na novinarski upit ima li postojeća Uprava Đure Đakovića i dalje povjerenje Vlade RH.

Upis novih dionica će trajati određeno vrijeme, a na novoj sjednici Glavne skupštine dioničara 19.travnja utvrdit će se povećanje temeljnog kapitala i na koji iznos.  

Također, donesena je i odluka o opozivu dosadašnjih članova Nadzornog odbora Društva, a sukladno odluci Vlade RH.Opozvani su dosadašnji članovi NO Milan Stanić, Miroslav Karamarković, Vjekoslav Galzina i Domagoj Bartek a u novi Nadzorni odbor Društva izabrani su Hrvoje Knežević, Petar Mišević, Ivan Samardžić i Darija Jurica Vuković.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
Splićanka odvela kćer u bolnicu, još ne može doći k sebi: 'Pitala sam se, ok ljudi, čemu sve to?'
NAPISALA SVOJE ISKUSTVO

Splićanka odvela kćer u bolnicu, još ne može doći k sebi: 'Pitala sam se, ok ljudi, čemu sve to?'

Došli smo u popodnevnim satima, svi, ali baš svi su bili maksimalno angažirani oko moje kćeri. Do te mjere kad sam pomislila: 'Ok, ljudi, to je samo mali prst. Čemu toliki angažman, napisala je