Obavijesti

News

Komentari 36

'Zen' Milanović: Vlast kvari i stvara imperijalnu oholost

'Zen' Milanović: Vlast kvari i stvara imperijalnu oholost
12

Predsjednik SDP-a u uvodnom govoru na Glavnom odboru stranke rekao je da ga boli gledati prosvjede radnika privatnih tvrtki jer oni nemaju ništa pa ni svoju plaću

VIDEO

Članovi SDP-a okupili su se na Glavnom odboru stranke na kojem su razgovarali o datumu održavanja unutarstranačkih izbora. Prema Statutu stranke izbori za vodstvo se raspisuju u roku od 90 dana od službenog proglašenja rezultata parlamentarnih izbora.

Na uvodnom dijelu sjednice Glavnog odbora članovima se obratio predsjednik Zoran Milanović.

U zadnjih deset godina, a možda i duže bili smo ispred svih. Time ne želim nikoga uvrijediti, ali vidimo što se događa kad se stranke vode autoritarno. Svi se okrenu jedni protiv drugih, rekao je Milanović 

- Imamo odgovornost za državu kao stranka na vlasti, ali i odgovornost za demokratsku stranku. U zadnjih deset godina, a možda i duže bili smo ispred svih. Time ne želim nikoga uvrijediti, ali vidimo što se događa kad se stranke vode autoritarno. Svi se okrenu jedni protiv drugih, rekao je Milanović u uvodnom govoru, aludirajući na unutarstranačke izbore u HDZ-u. 

Naglasio je da je SDP uvijek bio avangardan, progresivan i racionalan. Rekao je da moraju biti svjesni da vlast kvari i stvara imperijalnu oholost. Istaknuo je ulogu Ivice Račana u stvaranju SDP-a koji je, kako kaže, najjača stranka u Hrvatskoj. Spomenuo je i hrvatsku ulogu u Europskoj uniji. 

- Mali smo i moramo se specijalizirati i odrediti prioritete. Ne možemo biti dobri u svemu. Važna je i suradnja s državama koje su nam slične i s kojima ćemo se razumjeti, a to su Slovenija, Bosna i Hercegovina i Mađarska, rekao je Milanović.

Brodogradilišta moraju početi zarađivati

Osvrnuo se i na problem brodogradilišta te rekao kako ih moramo sačuvati kao dio svoje tradicije, ali i da moraju početi zarađivati. Priznao je da taj problem mora riješiti Vlada.

- Moramo biti odlučni i ne stvarati presedane. Na nama je da očuvamo hrvatski socijalni model, rekao je predsjednik SDP-a komentirajući prosvjede radnika privatnih tvrtki. Dodao je da ga boli kada to gleda jer ti ljudi nemaju ništa osim svoje plaće, a nemaju ni nju. 

- Najčešće je naš posao kao Vlade odrediti što je bitno, a što nije, zaključio je Milanović.  

Komadina će se kandidirati za potpredsjednika

Članovi SDP-a predsjednika će birati 12. svibnja, a sve druge ogranke stranke, potpredsjednike, predsjedništvo i Glavni odbor će birati na konvenciji 2. lipnja. 

Glavni odbor će tražiti od predsjedništva analizu statuta stranke kako bi utvrdili treba li se sadašnja organizacija mijenjati s obzirom na to da je SDP sada na vlasti.

Sastanak predsjedništva trebao bi biti idući tjedan. 

- Na neposrednim i tajnim izborima za predsjednika ili predsjednicu stranke može se kandidirati svaki član SDP-a koji skupi dovoljan broj potpisa. Naravno osim onih koji nisu platili članarinu, rekao je predsjednik Glavnog odbora Josip Leko.

Na pitanje koliko će koštati izbori i konvencija Leko je odgovorio da izdaci ne bi trebali biti visoki. 

- Na konvenciji će biti oko 2300 delegata, a predsjedništvo i tajništvo će pronaći lokaciju, rekao je Leko.

Ministar Komadina najavio je svoju kandidaturu za potpredsjednika stranke.

- Ekipa je dobila izbore i takva ekipa se ne mijenja, ali svatko se ima pravo kandidirati, rekao je Komadina koji se u ponedjeljak vraća na posao nakon zdravstvenih problema zbog kojih je jedno vrijeme proveo u bolnici. Rekao je da se osjeća bolje. 


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 36
VIDEO

Sin (28) izbo majku (68) u kući. Susjedi u šoku: 'Ovo je mirna ulica, strašno je što se dogodilo'
HOROR U VRAPČU

Sin (28) izbo majku (68) u kući. Susjedi u šoku: 'Ovo je mirna ulica, strašno je što se dogodilo'

Nesretnu ženu napao je u subotu u jutarnjim satima u domu na zapadu Zagreba. Uhićen je, a o motivima policija zasad ne želi spekulirati

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)
'Imamo 76 ruku i bez zastupnika manjina': Tko je misteriozni žeton u slagalici nove Vlade?
DOGOVORILI SU VLADU?

'Imamo 76 ruku i bez zastupnika manjina': Tko je misteriozni žeton u slagalici nove Vlade?

Plus+ Domovinski pokret i HDZ s Vesnom Vučemilović imaju 75 ruku. Fali im jedna bez manjina. IZ DP-a tvrde da imaju i tu ruku