Obavijesti

News

Komentari 2

'Glavnina infrastrukture za otpad do 1. listopada'

'Glavnina infrastrukture za otpad do 1. listopada'

Zamjenik zagrebačkog gradonačelnika Luka Korlaet izjavio je u petak kako se radi na uvođenju i osiguravanju infrastrukture za provedbu novog načina sakupljanje i naplate komunalnog otpada

Istaknuo je da će do 1. listopada biti postavljena glavnina infrastrukture.

“Implementacija kreće od 1.10. kao što smo obećali, u procesu su razni vidovi bavljenja problemom”, rekao je Korlaet u petak odgovarajući na pitanja novinara kako napreduje priprema za provedbu nove odluke o sakupljanju i naplati komunalnog otpada u Zagrebu.

Prijavili Zagreb i Čistoću zbog biootpada na Jakuševcu. Stigao odgovor Holdinga: Sve je čisto
Prijavili Zagreb i Čistoću zbog biootpada na Jakuševcu. Stigao odgovor Holdinga: Sve je čisto

Istaknuo je kako će uskoro biti na četiri lokacije u Zagrebu postavljeni prvi tipizirani nadzemni boksevi, ali i da je grad naručio 50 podzemnih spremnika koji će se sukcesivno ugrađivati od početka implementacije odluke 1. listopada u uži centar grada.

“Sigurno da to sve neće biti glatko i jednostavno, ali u suradnji s građanima, mislim da će ovu tranziciju uspješno provesti”, rekao je Korlaet dodavši da će glavnina infrastrukture biti postavljena do prvog dana listopada.

Na novinarsko pitanje kakvo je stanje u gradskim vrtićima nakon provedenog žalbenog roka, Korlaet je istaknuo kako i dalje nema dovoljno mjesta za svu djecu čiji su roditelji zatražili upis u gradske vrtiće, ali da je taj broj ipak smanjen.

HSLS: 'Čistoća nije u stanju obrađivati građevinski otpad'
HSLS: 'Čistoća nije u stanju obrađivati građevinski otpad'

“U dogovoru s ravnateljima i ravnateljicama dječjih vrtića, jedan broj djece je ipak naknadno upisan u vrtiće”, rekao je Korlaet i dodao da se ove godine na kraju oko 800 do 900 djece neće moći upisati u gradske vrtiće ove godine.

“Imamo veliki porast broja jasličke djece, tu naprosto nemamo dovoljno kapaciteta. Dajemo sve od sebe da to kompenziramo srednjoročnim i dugoročnim projektima”, istaknuo je Korlaet.