Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
1104 komentara

Glogoški i Bujanec predvodili kolonu, blokirali su i promet...

Zbog govora mržnje novinara Z1 televizije Vijeće za elektroničke medije ukinulo im je koncesiju na tri dana. Zbog toga su prosvjednici krenuli prema zgradi Vijeća

Marko Lukunic/Pixsell
Foto: Marko Lukunic/Pixsell
1104 komentara

Branitelji iz Savske uputili su se u koloni prema zgradi Vijeća za elektroničke medije u Jagićevoj prosvjedujući protiv odluke Vijeća koje je ukinulo koncesiju Z1 televiziji na tri dana zbog govora mržnje jednog od novinara. Kad su stigli pred Agenciju razvili su transparente i zastave.

POGLEDAJTE VIDEO: Prosvjed branitelja iz Savske

Prosvjednici, kojima su na čelu Đuro Glogoški i Velimir Bujanec , blokirali su sav promet u Savskoj, a putem su pjevali 'Oj hrvatska mati'. Čuli su se i povici 'za dom spremni', a predsjednicu Vijeća Mirjanu Rakić prozivali su grubim riječima unatoč tome što su organizatori prosvjeda, zagrebačka HVIDR-a, nekoliko puta pozivali na dostojanstvo, javlja HRT .

Organizatori kažu kako ih se okupilo između 8000 i 10000, a p rema procjeni policije u prosvjedu sudjeluje oko 5000 ljudi.

Prosvjednicima se pridružio i potpredsjednik Hrvatskog sabora Ivan Tepeš koji Vijeću za elektroničke medije zamjera da ima dvostruka pravila. Nije mu jasno kako kažnjavaju privatnu televiziju, a javnu ne iako su njegovu stranku nazvali proustaškom. Smatra da se govor mržnje treba kažnjavati, ali da bi pravila trebala biti ista za sve.

Prosvjed ispred zgrade Vijeća je završio i branitelji se namjeravaju vratiti u Savsku 66.

Jedna stanarka zgrade kod Agencije na prosvjednike je s balkona bacila smeće, pa je izazvala val psovki.

Oko 14 sati svi su se prosvjednici razišli, a promet Savskom cestom je otvoren.

'Nismo ispolitizirani'

Josip Klemm , jedan od organizatora prosvjeda ispred Ministarstva branitelja, gostovao je u Studiju 4 HRT-a gdje je kazao kako prosvjed smatra uspješnim i najavio da će ga i dalje nastaviti.

- On će se i dalje nastaviti, što je znak da nismo ispolitizirani - rekao je.

POGLEDAJTE VIDEO:

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message