Obavijesti

News

Komentari 42

Glumica Marija Omaljev: Za ulogu se nikad ne bih skinula

Glumica Marija Omaljev: Za ulogu se nikad ne bih skinula
1

Zvijezda sapunica Marija Omaljev Grbić (30) priča o bijegu iz rodne Vojvodine, ali i strastvenom braku sa sarajevskim glumcem Mirajem Grbićem (36)

VIDEO

Nedostaje mi Novi Sad. Tamo rijetko odlazim, ali kad dođem, sjedim ispred svoje bivše zgrade u koju danas više ne mogu ući. Pomišljam da pozvonim ljudima koji sad tamo žive pa da vidim sobu u kojoj sam ostavila toliko lijepih uspomena, sjetna je Marija Omaljev Grbić (30). Glumicu rođenu u Vojvodini gledamo u seriji “Ruža vjetrova” gdje glumi odvjetnicu Milu Visković. Marija, koja je nakon rata napustila Novi Sad i s obitelji se preselila u Rovinj, nakratko se vratila u djetinjstvo i otkrila svoje bolne, ali i najsretnije trenutke.

- Ponekad zavidim ljudima koji su se rodili i odrasli na istom mjestu te imaju rodbinu i prijatelje u svom gradu. No opet, drago mi je što sam otišla jer imam osjećaj da sam proširila horizonte - rekla je. Kad je došla u Rovinj, dodala je, najveći joj je šok bilo što više nije bila okružena brojnom rodbinom kao u Novom Sadu.

- Nisam više mogla biti s društvom iz kvarta, hodati po novosadskim parkovima i dječjim igralištima. Sve se promijenilo, kultura i klima, i to mi je kao 11-godišnjakinji bilo previše - kaže. Ta atraktivna plavuša prodornih očiju nije uvijek, kaže, bila ljepotica. Kao “autsajderica” odrasla je uz Spice Girls i Backstreet Boys. Poslije je počela slušati Red Hot Chilli Peppers i Alanis Morrisette.

- Izgledala sam presmiješno. Bila sam mršavica s velikim naočalama i šiškama. Čitala sam romane, pisala scenarije i priče, živjela u nekom svom svijetu. Vanjski mi je svijet bio nužno zlo i roditelji su me nekad gurali da odem s prijateljima van - kaže. No to je nije zanimalo nego se pripremala za prijamni ispit na Hrvatskim studijima u Zagrebu. 
Upisala je novinarstvo, a na drugoj je godini otišla u Sarajevo na Akademiju scenskih umjetnosti. Tamo se odlučila za glumu.

- Nisam znala što me čeka, a iskreno, niti što želim - govori. Na trećoj je godini dobila prvu ulogu u sarajevskom Narodnom kazalištu. Glumila je u predstavi “Jedan čovjek i jedna žena”.

- Sjećam se koliko smo iščekivali taj jako mali prvi honorar - kaže. Te 2008. godine, sve je češće boravila u akademijinu kafiću. Svidio joj se, kaže, zagonetan dečko. Pogledavali su se preko stolova više od godinu dana. Napokon joj je prišao. Odmah je znala da će s njim provesti život. Sa sarajevskim je glumcem Mirajem Grbićem (36) odmah započela zajednički život.

>>> Više pročitajte u 24sataExpressu

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 42
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima
VELIKA PROGNOZA

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...