Obavijesti

News

Komentari 21

Glumica Nina Violić: "Odredili su me prijatelji, alkohol i buka"

Glumica Nina Violić: "Odredili su me  prijatelji, alkohol i buka"
1

Politički angažman? Nikako! Na političkoj sceni bih ukrala sve pare. Kad su mi u 8. razredu dali titulu blagajnika, popalila sam svu lovu, kaže Nina Violić za Express

VIDEO

Nina Violić, jedna od najboljih, a možda i najbuntovnjih hrvatskih kazališnih i filmskih glumica, dobitnica nekoliko nagrada, među kojima je i Zlatna arena za ulogu Jadranke u filmu “Blagajnica hoće ići na more”, ostvarila je maestralnu ulogu Eve u Buljanovu “Vučjaku” čime je pokazala da će njezin prelazak iz ZKM-a u HNK, gdje sada ima status dramske prvakinje, itekako oživjeti taj ansambl.

Odmah nakon “Vučjaka” baca se u projekt Anice Tomić “Daleka zemlja” prema Arthuru Schnitzleru, čija će premijera biti u svibnju, a uskoro ćemo je gledati i u kinima u filmu “Naša svakodnevna priča” bosanske redateljice Ines Tanović s Uliksom Fehmijem u naslovnoj ulozi, gdje igra, kako kaže, malu ali sočnu ulogu. Za mjesec dana počinje se na televiziji prikazivati druga sezone serije “Počivali u miru” u kojoj glumi, kaže, lik karizmatične i lude političke novinarke Ines Polić, koja je previše znala pa je počela piti i drogirati se. A nakon kratkog filma “Odvajanje” priprema i svoj prvi dugometražni film.

Što znači prelazak iz ZKM-a u HNK za vašu karijeru s obzirom na značaj te najveće kazališne kuće i program, koji je najavila intendantica Dubravka Vrgoč?

Vjerujem da će se u HNK dogoditi lijepa promjena i odličan program. Naime, nova intendantica Dubravka Vrgoč namjerava u HNK dovesti redatelje s kojima sam već radila, ali i neke s kojima užasno želim raditi, kao što je Pippo Delbono, koji je za mene trenutačno najveći živući umjetnik. Budući da sam i dalje htjela biti dio Dubravkina programa, odlučila sam napustiti ZKM i prijeći u HNK. Mislim da je za svakog glumca promjena ansambla uvijek pozitivna i dobro je da se glumačka energija s vremena na vrijeme promijeni. Veliki mi je izazov bio i prelazak iz Teatra&Itd u ZKM tako da je meni promjena prirodno stanje. Nisam tip koji se voli ukorijeniti.

Što vas je najviše zanimalo kod emancipirane Eve, kriminalke i povratnice iz Amerike, vaše prve uloge u HNK-u, koja u ‘Vučjaku’, uz Almu Pricu suvereno vlada scenom?

Kod Eve u ‘Vučjaku’ užasno me zanimala njezina subverzivnost i slobodoumnost, te što bi ona bila u današnjem društvu. Iako se vraća iz Amerike, Eva zapravo nije urbani lik nego mesnata seljoberica, koja taji svoje pljačke, ali ne srami se onoga što jest. Ona je za svoje vrijeme nevjerojatno slobodna žena, čak i za današnje vrijeme, pa me je zanimalo koja je to vrsta razbojništva u njoj i kako se danas možemo nositi s time. Igram Evu u HNK kao što bih je igrala na bilo kojoj drugoj sceni i da smo radili Vučjaka u ZKM-u isto bih je tako igrala. Lijepo sam surađivala s novim kolegama, a i veselilo me je ponovno raditi s Anom Begić, Milanom Pleštinom, Livijem Badurinom i Bojanom Navojcem s kojima sam ranije radila i obožavam ih kao partnere.

>>> Cijeli intervju pročitajte u Expressu...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 21
VIDEO

VIDEO Strava kod zagrebačkog nasipa: Muškarac usmrtio ženu oštrim predmetom, uhitili su ga
ISTRAGA U TIJEKU

VIDEO Strava kod zagrebačkog nasipa: Muškarac usmrtio ženu oštrim predmetom, uhitili su ga

Osumnjičeni koji se dovodi u svezu s ubojstvom je pod nadzorom policije

Jezivi detalji ubojstva na nasipu  u Zagrebu: Prerezao joj je vrat pa nazvao policiju i predao se
OGLASILA SE I POLICIJA

Jezivi detalji ubojstva na nasipu u Zagrebu: Prerezao joj je vrat pa nazvao policiju i predao se

Kako neslužbeno doznajemo, muškarac je ženi rasjekao vrat u blizini ruševne bolnice, a onda zvao policiju i predao se. Policija je pronašla tijelo uz samu Savu, a identitet žene još nije poznat.
Braću koju su oduševili Jadran i Plitvice smaknuli su zbog guma: Njihova tijela bacili su u bunar
STRAVA U MEKSIKU

Braću koju su oduševili Jadran i Plitvice smaknuli su zbog guma: Njihova tijela bacili su u bunar

Australce Calluma (33) i Jakea Robinsona (30) lopovi su ubili hicima u glavu i bacili u bunar. Obitelj je identificirala njihova tijela