Obavijesti

News

Komentari 10

Glupost i nepažnja: Ove su pogreške dovele do katastrofa

Glupost i nepažnja: Ove su pogreške dovele do katastrofa
1

Ponekad ljudske pogreške mogu imati vrlo velike posljedice. Često zbog gluposti i nepažnje dolazi do katastrofa velikih razmjera, nažalost s ljudskim žrtvama

VIDEO

Ponekad ljudske pogreške mogu imati vrlo velike posljedice. Često zbog gluposti i nepažnje dolazi do katastrofa velikih razmjera nažalost s ljudskim žrtvama.

Htio daskati na snijegu pa izazvao lavinu

Christian Mares je početkom 2016. godine potajice ušao u zatvoreno područje Bowl Ski resorta u Sacramentu u Kaliforniji. Htio je tamo daskati na snijegu, ali je pokrenuo lavinu. Sve je snimio kamerom. Snijeg ga je umalo živog zatrpao. Kasnije je rekao da nije vidio znak koji zabranjuje ulazak u to područje. Rekao je i da se samo htio zabaviti. Izazivanjem lavine ugrozio je i živote drugih ljudi na tom području. Dobio je kaznu.

Zapalili kuću, ubili dvoje susjeda i štetili 80 kuća 

Mark Leonard, njegova djevojka, Monserrate Shirley i njegov polubrat Bob Leonard su 2012. godine htjeli od osiguranja izvući 300.000 dolara tako što su planirali zapaliti svoju kuću. Prvi put nisu uspjeli pa su pokušali još jednom. Nisu samo zapalili kuću već je došlo do snažne eksplozije plina koja je ubila dvoje susjeda i oštetila još 80 kuća u susjedstvu. Muškarci su optuženi za ubojstvo. Djevojka se nagodina i svjedočila je protiv svog dečka i njegovog polubrata. Godine 2015. obojica su dobili doživotne kazne zatvora. 

Nasukao kruzer zbog ljubavnice

Havarija kruzera Costa Concordia šokirala je 2012. godine svijet. Brod je udario u greben i zaustavio se u blizini talijnskog otoka Giglio. Poginulo je 32 ljudi. Kapetan Francesco Schettino pobjegao je s broda prije nego što su ljudi evakuirani. Kasnije je nepravomoćno osuđen na 16 godina zatvora. Do nesreće je došlo najvjerojatnije zbog toga jer je Schettino htio zadiviti svoju ljubavnicu Domnicu Cemortan koju je pustio na zapovijedni most. Teretili su ga, da se kako bi ju zadivio i kako bi napravio "pozdrav obali" previše približio kopnu i izazvao tešku nesreću.

Htjela se riješiti buba pa srušila zgradu

Žena je 2012. godine u svojem stanu u New Yorku pronašla više buba i kako bi ih se riješila upotrijebila je bombice kako bi ih otjerala dimom. No pretjerala je. Upotrijebila je čak 20 bombica u jednoj sobi svojeg stana i 20 u drugoj. Peć je bila upaljena što je izazvalo požar dima iz bombica. Došlo je do eksplozije koja je uništila zid zgrade. Zgrada se djelomično urušila i ozlijeđeni su deseci ljudi. Inače za tjeranje buba ženi je bila dovoljna jedna bombica. U SAD-u godišnje prevelika upotreba bombica protiv buba izaziva oko 500 eksplozija godišnje. 

Puštali balone, zatvorili pistu, uplašili konje i prekinuli potragu za ribarima

Ujutro 27. rujna 1986. godine više od 2000 volontera je pustilo u zrak 1,5 milijuna balona. Htjeli su srušiti svjetski rekord u puštanju balona. No vrijeme je bilo loše i balone je kiša spustila. Baloni su najprije zatvorili pistu obližnje zračne luke, a onda su i prekinuli potragu obalne straže koja je tražila dvojicu ribara čiji se brod prevrnuo. To je moglo doprijnijeti utapanju ribara. Udovica jednog od njih je kasnije tužila organizaciju koja je puštala balone, a nagodini su se na sudu. Organizaciju je tužila i žena koja je tvrdila da su baloni prestrašili njezine konje. Jedan se konj ozlijedio i morali su ga eutanazirati. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
Splićanka odvela kćer u bolnicu, još ne može doći k sebi: 'Pitala sam se, ok ljudi, čemu sve to?'
NAPISALA SVOJE ISKUSTVO

Splićanka odvela kćer u bolnicu, još ne može doći k sebi: 'Pitala sam se, ok ljudi, čemu sve to?'

Došli smo u popodnevnim satima, svi, ali baš svi su bili maksimalno angažirani oko moje kćeri. Do te mjere kad sam pomislila: 'Ok, ljudi, to je samo mali prst. Čemu toliki angažman, napisala je