News

Komentari 138

'Gnjev građana je očit, ovo je alarm da stvari treba mijenjati'

'Gnjev građana je očit, ovo je alarm da stvari treba mijenjati'

Ovaj slučaj jasno je upozorenje da se nešto treba mijenjati jer ovo što se sada radi na prevenciji i kažnjavanju zločina očito nije dovoljno, ističe psihijatar Ivan Urlić

Osumnjičeni za trostruko ubojstvo u Splitu, Filip Zavadlav (25) bio je potpuno rastrojen i nije bio u stanju odgovarati na pitanja na Županijskom državnom odvjetništvu. Pravno to znači da nije u stanju racionalno shvatiti situaciju i komunicirati s okolinom, zbog čega će biti poslan na psihijatrijski odjel zatvorske bolnice u Svetošimunskoj u Zagrebu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Ivan Urlić, profesor i psihijatar komentirao je za 24sata nezapamćenu tragediju u Splitu.

- Mjere koje danas imamo na snazi očito nisu dovoljne i jasno je da bi trebalo birati druge metode neutraliziranja gangsterskog načina života. Uvijek ima onih koji će se s problemima suočiti na kontruktivan način, i onih koji se sa svakodnenim problemima ne znaju nositi pa će pribjeći krim miljeu i drogama. A baš ta kriminalna mreža i opijati uništavali su život te obitelji, jer se jedan član neprestano zaduživao da bi se mogao drogirati. Ovaj mladić, Filip, uzeo je pravdu u svoje ruke, jer je osjećao nepovjerenje prema institucijama. I ova reakcija javnosti kritika je na rad policije, pravosuđa i svih institucija. Ovaj slučaj jasno je upozorenje da se nešto treba mijenjati jer ovo što se sada radi na prevenciji i kažnjavanju zločina očito nije dovoljno. Gnjev stanovništva je očit, a Filip će platiti najteži račun  – komentirao nam je dr. sc. Ivan Urlić, profesor i neuropsihijatar. 

Još detalja krvavog pohoda trostrukog ubojice možete pročitati OVDJE.

POGLEDAJTE VIDEO:

Najčitaniji članci