Obavijesti

News

Komentari 34

Godinu dana nakon smaknuća Klicini ubojice i dalje na slobodi

Godinu dana nakon smaknuća Klicini ubojice i dalje na slobodi
6

Istražitelji nude 50.000 kuna. Međutim, egzekutorima, a kamoli naručiteljima brutalnog ubojstva ni traga ni glasa. Istraga se proširila i van granica Hrvatske

VIDEO

Prošlo je točno godinu dana otkad je Vinko Žuljević Klica (57), vraćajući se s nedjeljne mise, skončao pod kišom metaka u Sesvetskim Selima kod Zagreba. 

Marko Prpić/Pixsell



Policija je od tad obavila stotine obavjesnih razgovora. Izuzeli su materijalne tragove iz auta kojim su egzekutori pobjegli s mjesta zločina, a kasnije ga zapalili na Novoj Branimirovoj. Objavili su i fotorobot osobe koja bi, kako tvrdi policija, mogla imati korisne informacije o ubojstvu. Postoji i snimka muškarca za koju se vjeruje da pouzdano može reći policiji tko su ubojice.

 Igor Kralj/PIXSELL

Kamere ga nisu uhvatile na dan zločina već kasnije, a za njegovu „glavu“, odnosno informacije o njemu, istražitelji nude 50.000 kuna. Međutim, egzekutorima, a kamoli naručiteljima brutalnog ubojstva ni traga ni glasa. Istraga se proširila i van granica Hrvatske, u susjedne Srbiju i BiH. Motive smaknuća istražitelji traže u Klicinim inozemnim poslovima, njegovu ratnom putu i nezakonitim poslovima kojima se navodno bavio.

Završio je i na internoj tjeralici MUP-a te je u policijskim „plavim bilježnicama“ označen kao jedan od predvodnika zagrebačkog podzemlja. Službenih priopćenja, osim dobro znanih floskula „kriminalističko je istraživanje u tijeku“, iz policije nema.

PUZ

U međuvremenu, promijenili su se i policijski šefovi. Ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić se na suradnji zahvalio načelniku zagrebačke policije Goranu Burušiću i šefu krim policije Vitomiru Bijeliću. Podjednako među redovima stare i nove policijske garniture može se čuti svojevrsno pravdanje da je riječ o ubojstvu s potpisom podzemlja kojeg nije lako razriješiti. Nije tajna da je od devedesetih do danas lakše na prste nabrojiti slučajeve mafijaških ubojstava koje je policija riješila nego one neriješene.

Željko Lukunić/PIXSELL

Ti spisi beznadno skupljaju prašinu u ladicama, a policijski i pravosudni organi bespomoćno sliježu ramenima govoreći da iza (naručenih) ubojstava stoje profesionalci. Takva pomalo histerična situacija, gledano sa stajališta obitelji i prijatelja žrtava, Žuljevićeve je prijatelje nagnala da stvar preuzmu u svoje ruke. Prošlog su ljeta policiji putem svojih kanala poručili da im je bolje da ne planiraju odlazak na godišnje odmore jer će imati pune ruke posla. Osim što su krenuli s vlastitom istragom, Žuljevićeva obitelj najavila je i da će raspisati novčanu nagradu za informacije koje bi dovele do Klicinih atentatora i naručitelja. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 34
VIDEO

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku
UŽAS U MEKSIKU

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku

Državno odvjetništvo meksičke savezne države Baje Californije navelo je da će forenzičari analizirati tijela kako bi se utvrdilo radi li se o nestaloj braći.

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić
POLICIJA OBJAVILA

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić

Sin (28) je oštrim predmetnom zadao više ubodnih rana 68-godišnjakinjoj majci...
Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju
FOTOGRAFIJA PRIVOĐENJA

Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju

Zagrebačka policija izvijestila je o detaljima teškog ubojstva na Črnomercu