News

Komentari 36

Golema buktinja progutala je spise zločinca R. Karadžića

Golema buktinja progutala je spise zločinca R. Karadžića

U noći na 5. veljače izbila je vatra u uredu njegovih branitelja Gorana Petronijevića i Krste Bobota u Maglajskoj ulici 27 u Beogradu. Ukupno je stradalo 3000 predmeta

Najmanje jedan bitan dio obrane i dokumentacije Radovana Karadžića izgorio je prije desetak dana u požaru u uredu njegovih odvjetnika.
Srbijanski Alo otkrio je da je u noći na 5. veljače u 2.30 sati izbila vatra u uredu njegovih branitelja Gorana Petronijevića i Krste Bobota u Maglajskoj ulici 27 u Beogradu. Ukupno 3000 predmeta stradalo je u vatri, a odvjetnici tek utvrđuju što točno. Osim najistaknutijeg optuženika za ratne zločine na sudu u Haagu, odvjetnici zastupaju još niz klijenata s krupnim predmetima - između ostalih i Svetlanu Cecu Ražnatović, Jošku Broza, unuka Josipa Broza Tita, bivše pripadnike “crvenih beretki”, neke od umiješanih u ubojstvo srbijanskog premijera Zorana Đinđića... Odvjetnici su izjavili da je najveći dio onoga što je izgorjelo moguće rekonstruirati iz arhiva po sudovima i elektroničkih podataka, ali da će ih to stajati vremena i novca. Za jednu krupnu stvar su sigurni da je izgorjela, a to je njihov dosje o posljedicama bombardiranja snaga NATO-a iz 1999. godine. 

Najčitaniji članci