Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
58 komentara

Goran Hadžić je stigao u Novi Sad, kući ga je dovezla policija

Hadžić boluje od tumora na mozgu i liječnici u Novom Sadu će ga podvrgnuti kemoterapiji. Hadžić će biti pod stalnim nadzorom policije i ne smije napuštati grad

Screenshot ICTY
Foto: Screenshot ICTY
58 komentara

Zrakoplov u kojem se nalazio Goran Hadžić (56) je u srijedu oko 23 sata sletio u Beograd. Otamo ga je policija odvezla u Novi Sad gdje živi njegova obitelj. Nakon što je policijsko vozilo ušlo u dvorište kuće, policija koja je osiguravala cijeli kvart zaustavila je novinare i zatvorila ogradu. Nitko od članova Hadžićeve obitelji nije izlazio iz kuće. Blic piše da će Hadžić na privremenoj slobodi ostati do kraja svibnja, a onda će se vratiti u Haag gdje će ga pregledati liječnici i odlučiti da li će mu se nastaviti suđenje ili će ono biti odgođeno na neodređeno vrijeme zbog teške bolesti. Vlada Srbije se obvezala da će Hadžića obilaziti i o svemu izvještavati haški tribunal. Ako Hadžić napusti ovaj kućni pritvor, vlada Srbije je dala garanciju sudu da će ga uhititi i vratiti u Haag.

Boluje od tumora na mozgu

Podsjetimo, Hadžić boluje od tumora na mozgu i liječnici u Novom Sadu će ga podvrgnuti kemoterapiji. Hadžić će biti pod stalnim nadzorom policije i ne smije napuštati grad, mora srbijanskim vlastima predati putovnicu, a zabranjeni su mu kontakti sa žrtvama, svjedocima i medijima.

Optužen za ratne zločine

Kao pripadnik udruženog zločinačkog pothvata Hadžić je optužen za ratne zločine u Istočnoj Slavoniji od 1991. do 1993. godine. Nakon što je uhićen 2011. kod sela Krušedol na Fruškoj gori u Srbiji, a inače se skrivao punih sedam godina, suđenje bivšem predsjedniku takozvane Republike Srpske Krajine započelo je 2012. godine. Prekinuto je u listopadu 2014. nakon što mu je dijagnosticirana opaka bolest.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message