Obavijesti

News

Komentari 0

Goranka Horjan nova je predsjednica INTERCOM-a

Goranka Horjan nova je predsjednica INTERCOM-a

Kako je priopćeno u utorak iz zagrebačkog Etnografskog muzeja njihova će ravnateljica po drugi put na tri godine voditi jedan od najvećih međunarodnih komiteta svjetske muzejske organizacije

Ravnateljica Etnografskog muzeja Goranka Horjan na generalnoj konferenciji Međunarodnog odbora za muzeje ICOM u Pragu ponovno je izabrana za predsjednicu INTERCOM-a, Međunarodnog komiteta za muzejski menadžment.

Kako je priopćeno u utorak iz zagrebačkog Etnografskog muzeja njihova će ravnateljica po drugi put na tri godine voditi jedan od najvećih međunarodnih komiteta svjetske muzejske organizacije, a njezin reizbor zasigurno pridonosi boljoj vidljivosti Hrvatske i hrvatskih muzealaca.

U proteklom mandatu INTERCOM je snažno utjecao da se tema vođenja muzeja, posebno u kriznim situacijama u kojima su se brojni muzeji našli zadnjih godina, stavi visoko na listu prioriteta pa je to područje uključeno i u novi Strateški plan ICOM-a, dodaje se.

S Nacionalnim komitetom SAD-a i Komitetom za muzejske izložbe, INTERCOM za svaku generalnu konferenciju organizira Memorijalna predavanja posvećena Simonu Weilu, koja su se s uspjehom ove godine održala na temu LGBTIQ+Muzeji.