Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
73 komentara

Gordan Maras: Borit ću se da RH ne bude Sjeverna Koreja

Upravni sud potvrdio je odluku DIP-a da se Gordana Marasa (SDP) zbog naljepnica na laptopu tijekom izborne kampanje za europske izbore kazni sa 86.000 kuna. On je spreman ići do Ustavnog suda.

Zagreb: Sabor o amandmanima na proračun za 2020. godinu
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
73 komentara

Nakon što je Upravni sud potvrdio odluku Državnog izbornog povjerenstva o kažnjavanju isticanju izbornih poruka u sabornici, Gordan Maras (SDP) u srijedu je na svom laptopu istaknuo naljepnicu "HDZ=korupcija". Sud je potvrdio odluku DIP-a da se Marasa kazni s 86.000 kuna, jer je tijekom kampanje za EU parlament kao SDP-ov kandidat isticao u sabornici na laptopu izborne poruke. U SDP-u su najavili  žalbu, a Maras je spreman ići i do Ustavnog suda. 

- Zanimljivo je da je Upravni sud donio odluku bez rasprave u mjesec i pol dana, a za HDZ i Fimi mediju odluka se ne može donijeti odluka 13 godina da vrati 20 i više milijuna kuna koje su ukrali iz državnog proračuna. To vam govori u kakvom je stanju hrvatsko pravosuđe - rekao je Maras.

Osim navedenog procesa naveo je i one koji se vode protiv gradonačelnika Zagreba Milana Bandića

- Oni koji danas imaju vlast u Hrvatskoj imaju presudnu ulogu preko Đure Sesse na pravosuđe i zaštitili su sebe, a za slučaj naljepnice u Saboru koja nikoga nije ništa koštala, presuda se bez rasprave donosi u mjesec i pol dana. Očito je da moramo inzistirati da se određene stvari riješe na Ustavnom sudu - izjavio je. 

Na pitanje hoće li kaznu platiti iz svog džepa, Maras je odgovorio kako zastupnik ima pravo u  sabornici iznositi svoj stav bez sankcija i najavljuje da će se za to i dalje boriti.

- Borit ću se da Hrvatska ne bude Sjeverna Koreja već parlamentarna demokracija - poručio je Maras. 

 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message