Obavijesti

News

Komentari 21

Gori stan, vatrogascima linije zagušene: Ne zovite za krov!

Gori stan, vatrogascima linije zagušene: Ne zovite za krov!
5

Javna vatrogasna postrojba Zagreb dobila je dojavu o požaru u zgradi u naselju Sloboština u 9.23, i to na privatni telefon jer je linija 193 zagušena pozivima građana za sanaciju dimnjaka

VIDEO

Kao da Zagrepčani nemaju dovoljno problema sa stalnim podrhtavanjem tla nakon nedjeljnog potresa, snijegom i niskim temperaturama uz pandemiju korona virusa, u jednom je stanu u novozagrebačkom naselju Sloboština u srijedu ujutro izbio požar.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

04:15

Javna vatrogasna postrojba Zagreb dobila je dojavu u 9.32 o požaru na adresi Vladimira Varićaka 6, na sedmom katu zgrade. Na teren je izašlo osam vozila, četiri iz Novog Zagreba i četiri iz centra s 23 vatrogasca.

Iz JVP-a Zagreb nisu nam mogli potvrditi ima li ozlijeđenih, a požar gase s dizalice.

Iz zagrebačke policije potvrdili su da su u srijedu oko 9.30 sati dobili dojavu o požaru u Varićakovoj ulici. Prema prvim informacijama, gorjelo je na balkonu, koji je potpuno izgorio dok je unutranjost stana začađena. Uzrok poćara znat će nakon očevida.

'Linije su nam pred raspadom!'

Vatrogasci su zamolili Zagrepčane da ih ne zovu zbog urušenih dimnjaka nakon nedjeljnih potresa jer oni nisu građevinska tvrtka i zbog toga im se linija 193 zagušuje.

Prenosimo njihovo priopćenje:

Potres zaista ne ubija ljude nego zgrade. Zagreb su "ubili" dimnjaci koji su napravili ogromnu štetu i koji samo pukim slučajem nisu ubili stotine ljudi.

Naša fotografija iz zraka prikazuje samo jednu zagrebačku ulicu i jasno je vidljivo da je većina krovova oštećena.
Molimo vas, molimo, da ne zovete vatrogasnu službu na 193 jer su nam linije pred raspadom. Na požar u Sloboštini koji se dogodio prije par minuta dojavu smo dobili na privatni telefon djelatnika jer su linije zauzete!

Dimnjake i krovišta koji prijete prvo moraju provjeriti statičari, morate ih ograditi i upozoriti ljude da su opasni i nakon toga građevinari moraju ciglu po ciglu skidati i sanirati krov.

Mi smo poslali 20-ak visinskih vozila na teren koji uklanjaju manja oštećenja ali mi zaista ne možemo popravljati tisuće krovova. Molimo Vas da razumijete, vatrogasne postrojbe nisu građevinske tvrtke, vatrogasna visinska vozila služe za spašavanja ljudi iz požara i imaju određenu nosivost za to, nisu građevinska mehanizacija.

A tu je još i situacija s koronom...

Potres zaista ne ubija ljude nego zgrade. Zagreb su "ubili" dimnjaci koji su napravili ogromnu štetu i koji samo pukim...

Objavljuje Vatrogasna postrojba ZagrebSrijeda, 25. ožujka 2020.
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 21
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Policajci priveli krivog čovjeka u Zagrebu i polomili ga: ‘Sram me. Nismo ni znali da je slijep'
SUSJEDI SU ZGROŽENI

Policajci priveli krivog čovjeka u Zagrebu i polomili ga: ‘Sram me. Nismo ni znali da je slijep'

Nisam imao bijeli štap jer taj teren dobro poznajem. Sestrična im je vikala moje ime i da sam slijep te da imam člansku iskaznicu Saveza slijepih, rekao je Stevan Jambrešić na sudu
UŽIVO Šest Rafalea stiže danas u Hrvatsku, evo gdje će ući u zračni prostor: 'Čut ćete ih'
SVE JE SPREMNO

UŽIVO Šest Rafalea stiže danas u Hrvatsku, evo gdje će ući u zračni prostor: 'Čut ćete ih'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske