Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
19 komentara

Gospa od Loreta - napravili su spomenik visok čak 17 metara

Svaki prsten spomenika priča svoju priču, a mozaik je rađen od listića zlata i srebra te 3D stakalca zbog kojeg je kip Gospe posebno efektan. spomenik je naručio Stipe Petrina

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
19 komentara

Arhitekt Aron Varga i mozaičar Milun Garčević u radionici u Zagrebu dovršili su spomenik Gospi od Loreta koji će početkom svibnja biti svečano predstavljen na brdu Gaj kod Primoštena, piše Večernji list. Bit će to jedan od najvećih marijanskih spomenika na svijetu. Spomenik je 2012. godine naručio primoštenski načelnik Stipe Petrina. Spomenik će biti visok 17 metara. Garčević je u Gospinu krunu ugradio i svoje vlastito drago kamenje. 

POGLEDAJTE VIDEO:

- Kupio sam ga dok sam bio u Brazilu. Čak 15 godina čekao sam prigodu da ga negdje stavim – uzbuđeno govori Garčević koji je u jedan od prstenova ugradio i obiteljsko nasljedstvo svoje supruge, umjetnice Mirjane Garčević.  

- Postament ima pet metara, a skulptura 12.5 metara. Sastoji se od šest prstenova, sedmi dio je Gospina glave na koju još dolazi starohrvatska kruna. Zvonoliki plašt Gospe riješen je mozaičnom obradom – rekao je Varga.

Svaki prsten priča svoju priču, a mozaik je rađen od listića zlata i srebra te 3D stakalca zbog kojeg je kip Gospe posebno efektan. 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message