Obavijesti

News

Komentari 166

'Signalizacija nije radila, čuo se jak prasak, potom mrtva tišina'

'Signalizacija nije radila, čuo se jak prasak, potom mrtva tišina'
4

Dvije cure su istrčale iz auta i počele vrištati. Njih dvije su bile u šoku, treća nije disala. Ja sam izletio te sekunde kad je vlak udario u auto. Nikakva signalizacija nije bila upaljena, ispričao nam je svjedok

VIDEO

U nedjelju navečer strašna nesreća u Brdovcu kraj Zaprešića. Vlak je naletio na automobil u kojem je bilo troje ljudi, a koji se kretao kroz mjesto Brdovec istočnom prometnom trakom kolnika Ulice Dragutina Butorca u smjeru sjevera. U autu su bile tri djevojke, preminula je 27-godišnjakinja koja je sjedila na stražnjem sjedalu, dok su vozačica i suvozačica lakše ozlijeđene.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Nesreća u Brdovcu 01:06

Iz Policijske uprave zagrebačke obavijestili su kako je tijekom prelaska pruge na stražnju lijevu bočnu stranu osobnog automobila naletjela je lokomotiva kojom je južnim kolosijekom u smjeru istoka upravljao 33-godišnji strojovođa. Također su rekli kako na tom potezu nema rampe, no kako su ispred prijelaza postavljeni uređaji za davanje svjetlosnih i zvučnih znakova kojima se najavljuje približavanje vlaka i prometni znakovi Andrijin križ i prometni znak 'stop-obavezno zaustavljanje'. 

U naletu vlaka na auto umrla je djevojka (27), sestre ozlijeđene
U naletu vlaka na auto umrla je djevojka (27), sestre ozlijeđene

24sata uživo iz Brdovca: 'Signalizacija? Nije radila'

Pričali smo s ljudima koji su prvi stigli na mjesto nesreće.

POGLEDAJTE VIDEO

Pruga smrti u Brdovcu: Svjedoci tvrde da signalizacija u trenutku nesreće nije radila Reporterka: Kristina Uremović

Objavljuje 24sata u Ponedjeljak, 27. travnja 2020.

'Došao sam do djevojke, nije imala puls'

Sjedio sam na kauču metar od balkona koji je bio otvoren. Čim sam čuo udarac, izletio sam van. Na ulici je bila mrtva tišina. Dvije cure su istrčale iz auta i počele vrištati. Njih dvije su bile u šoku, treća nije disala. Kad sam trčao iz dvorišta nisam vidio da signalizacija radi. Svi su se derali da ne zvoni, ispričao nam je svjedok nesreće koji je prvi došao do uništenog auta.

- I ja sam tu blizu,odmah ova prva kuća. Samo se čuo udarac, nije radila signalizacija. Ništa nije zvonilo. Bilo je tu nesreća i prije, ali ne jer signalizacija nije radila, nego jer su ljudi prolazili dok je zvonilo. Ovo je prvi put da je nesreća bila, a da signalizacija nije radila - kaže drugi svjedok.

Vozačica dala izjavu policiji da nije radila signalizacija?

Jutarnji list piše kako je vozačica policiji dala izjavu u kojoj tvrdi da je krenula preko pruge jer nije bila upaljena zvučna i svjetlosna signalizacija.

S druge strane, strojovođa i njegove kolege na kontrolnoj točki tvrde da je signalizacija bila upaljena. Tijekom očevida, piše Jutarnji, provjerili su ispravnost signalizacije koja je uredno radila, a nitko od sudionika nesreće nije bio pod utjecajem alkohola.

Promet po kolniku Ulice Dragutina Butorca bio je zatvoren od 20.45 do 1.30 sati i odvijao se zaobilaznim alternativnim pravcima dok je željeznički promet bio obustavljen između 20.20 i 1.05 sati.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 166
VIDEO

VIDEO Oluja jučer pogodila dio Hrvatske, Sl. Brod potopljen... Evo što nas čeka danas i sutra
PROGNOZA

VIDEO Oluja jučer pogodila dio Hrvatske, Sl. Brod potopljen... Evo što nas čeka danas i sutra

Promjenjivo do pretežno oblačno s mjestimičnom kišom većinom u unutrašnjosti. Češća sunčana razdoblja očekuju se na Jadranu, prognoza je DHMZ-a za petak. Subota izgleda nešto malo bolje

Čudo u Zagrebu: Zaletio se u šleper, od auta nije ostalo ništa, a on prošao s lakšom ozljedom!
EKSKLUZIVNE FOTOGRAFIJE

Čudo u Zagrebu: Zaletio se u šleper, od auta nije ostalo ništa, a on prošao s lakšom ozljedom!

Vozač (58) nije prilagodio brzinu te je udario u šleper koji je bio zaustavljen na semaforu na Jadranskoj aveniji: U nesreći je vozač auta zadobio lakše ozlijede te je prevezen u KBC Zagreb
UŽIVO Vatrogasci izašli na veliki prosvjed, svirale sirene. Odali su počast preminulim kolegama
PROSVJED U ZAGREBU

UŽIVO Vatrogasci izašli na veliki prosvjed, svirale sirene. Odali su počast preminulim kolegama

Vatrogasci su odlučili izaći na ulice nakon što su pojedini osnivači javnih vatrogasnih postrojbi najavili zatvaranje postrojbi