News

Komentari 40

Gotovo ispitivanje Kovačevića u Uskoku: Porekao je krivnju

Gotovo ispitivanje Kovačevića u Uskoku: Porekao je krivnju

Ovjetnik Tomislav Grahovac nije htio iznositi detalje slučaja, ali potvrdio je da se radi o kaznenom djelu primanja mita. Kako se neslužbeno doznaje, Kovačević je uhićen jer je primio dva stana kao mito

Dragana Kovačevića večeras su ispitali u Uskoku, a njegov odvjetnik Tomislav Grahovac za N1 je rekao kako je iznio svoju obranu i u cijelosti porekao krivnju.

Grahovac nije htio iznositi detalje slučaja, ali potvrdio je da se radi o kaznenom djelu primanja mita. 

- S obzirom na način kako je u pouci o pravima njemu stavljeno to kazneno djelo na teret, on prvenstveno smatra da nije niti mogao počiniti kazneno djelo na taj način i to je objasnio u svojoj obrani. Mogu vam samo reći da je i činjenično i okolnosno objasnio iz kojih razloga on nije počinio to kazneno djelo - rekao je Grahovac.

Njegovi odvjentici ne znaju hoće li biti zatražen istražni zatvor, a potvrdili su i da je izuzeta određena dokumentacija. Grahovac kaže da se radi o uglavnom istoj dokumentaciji koja je i bila u spisu te da ne zna što se tražilo.

- Gledana su ista mjesta i pretraživala se ista dokumentacija koja se i onda pretraživala, dakle tamo sada 6 mjeseci nakon toga nema ničega novog - rekao je odvjetnik Ivo Farčić.

Neslužbeno doznajemo kako istražitelji sumnjaju da je Kovačević za dobivanje poslova u Janafu tražio mito u obliku nekretnina, a koje bi formalno i dalje glasile na tvrtke koje su dobivale poslove od Janafa, a u biti ih je koristio Kovačević i krug ljudi oko njega. Jedan je stan u Zagrebu, u Ban centru, i glasi na tvrtku Cefis, drugi je u Splitu. Taj mu je, navodno, “sredila” tvrtka M.G.S. Grupa iz Kraljevice. Ta je tvrtka od Janafa krajem 2019. dobila posao izrade i isporuke tehničkog vatrogasnog vozila.

Najčitaniji članci