Obavijesti

News

Komentari 33

'Građani moraju shvatiti da je jedino pravo oružje njihov glas'

'Građani moraju shvatiti  da je  jedino pravo oružje njihov glas'
1

Nezavisni kandidat za predsjednika Republike Hrvatske Dejan Kovač gostovao je u emisiji Nedjeljom u 2 kao gost prve emisije jubilarne 20. sezone

VIDEO

Dejan Kovač govorio je o siromašnom djetinjstvu, životu u Županji, karijeri na jednom od najpoznatijih američkih sveučilišta Princetonu i želji da se s 34 godine vrati u Hrvatsku i počne mijenjati stvari nabolje. 

On vjeruje u svoju kampanju i vjeruje da će ga građani prepoznati. On želi, kaže, pružiti bolju Hrvatsku i pravu demokraciju. Zbunjuje ga pojam da "stranka podržava nekog kandidata", želi građane koji će kritički razmišljati i razmišljati svojom glavom. 

Zagreb: Predstavljen kandidat HSLS-a za predsjedničke izbore

Za sebe kaže da je on živi dokaz da riječ "nemoguće" ne postoji.  Mnogi su mu, naime, govorili da neće uspjeti, ali uspio je. To je dokaz, smatra, da i outsideri mogu pobijediti. 

Dejan Kovač: U Jasenovac ću ići, a za Bleiburg nisam siguran
Dejan Kovač: U Jasenovac ću ići, a za Bleiburg nisam siguran

Za sebe kaže da je kandidat produktivne Hrvatske, one koja ne izlazi na izbore. Dodaje da treba povećati izlaznost i tada vjeruje u prolazak u drugi krug. 

- Građani moraju shvatiti da je njihovo jedino oružje njihov glas - poručio je. 

Ističe da ako su izbori svake 4 godine, treba izaći na njih, a ne kasnije kriviti druge za stanje u državi. Smatra da ima dovoljno kandidata, da nitko ne može reći da mu se nitko od njih ne sviđa. 

Smatra da kandidati koji kažu da će probleme riješiti novim zakonima, neće ih riješiti na taj način -  to se može riješiti transparentnošću i političkom odgovornošću. 

- Problem korupcije nije problem zakona, on nastaje kod podjele novca iz državnog i lokalnog proračuna, unutar interesnih grupa, a to će se riješiti transparentnošću i političkom odgovornošću - naglasio je. 

Dejan Kovač: Korumpirane dužnosnike treba procesuirati
Dejan Kovač: Korumpirane dužnosnike treba procesuirati

Kao ekonomist Kovač već neko vrijeme upozorava na bankrot Hrvatske. Kaže da svjetska ekonomija usporava, moramo u obzir uzeti i činjenicu da ratuju dvije najveće svjetske sile - mi ne može definirati globalne trendove, oni definiraju nas. Pojasnio je cijeli proces kako dolazi do recesije, kaže da je Grčka jedino bila dulje u recesiji od nas, a mi u zadnjih 10 godina nismo napravili nikakvu ni ekonomsku ni političku recesiju. 

- Kada i ako recesija dođe, mi za nju nismo spremni -  ističe.

Govorio je o tome kako se pripremiti za novu krizu i recesiju, kaže da su to nakupljen problemi u zadnjih 20 godina koje smo gurali pod tepih i bit će jako teško riješiti ih. Ne želi građanima nuditi populizam, već realna rješenja za koja će trebati trud i zalaganje. 

- Da bi pokrenuli ekonomiju, moramo građane porezno rasteretiti, da bi to učinili  moramo smanjiti ovu ogromnu birokraciju.

Za javne nabave kaže da su leglo korupcije u Hrvatskoj, a taj Gordijski čvor se može presjeći jednim potezom. Pojasnio je da su svi ti ljudi međusobno povezani. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 33
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Uznemirujuće. Pijani i krvavi napali policajce u vrgoračkom fast foodu i prijetili im smrću...
PRISILNO IH PRIVELI

Uznemirujuće. Pijani i krvavi napali policajce u vrgoračkom fast foodu i prijetili im smrću...

Pijane žene odbile su zapovijed policajaca da prestanu sa razbijanjem te je jedna policajca uhvatila za košulju te ga počela udarati po tijelu nastojeći ga izbaciti iz objekta kada je ušao
Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)