News

Komentari 878

'Obitelj je širi pojam, nije samo mama, tata i biološko dijete'

'Obitelj je širi pojam,  nije samo mama, tata i biološko dijete'

Kampanjom žele potaknuti građane da obrane ljudska prava. Iz udruga kažu da ako glasate "Za" obitelj će biti samo majka, otac i biološka djeca, a gdje su posvojena

Kampanja "Građani glasuju protiv" započela je u srijedu na zagrebačkom Cvjetnom trgu. Četrdesetak udruga koje se bave zaštitom i promicanjem različitih segmenata ljudskih prava udružili su se kako bi potaknuli građane da izađu na referendum i stanu u obranu ljudskih prava

- Ovaj je referendum prvi korak u ispunjavanju opasnog političkog programa. Crkva je odustala od HDZ-a i našla novog političkog sponzora, a to je inicijativa "U ime obitelji", propala politička stranka Hrast, koja se želi vratiti na vlast. Bitno je osvijestiti da je 1. prosinca samo prvi korak u ispunjenju ovog programa. Slijede nam zakoni koji pojedincima i pojedinkama oduzimaju vlasništvo nad vlastitim tijelom i pravo da samostalno odlučuju o svom životu - razvodu braka, medicinski potpomognutoj oplodnji i abortusu. Referendum je o tome kakvu Hrvatsku želimo. Biti 'protiv' znači biti demokrat i biti protiv totalitarizma - kazao je Duje Prkut iz GONG-a.

U udrugama smatraju da ovo nije referendum o braku već diskriminacija manjine jer se obitelj ne smije ograničavati na jedan oblik. Ona je zajednica koja se može sastojati od roditelja i biološke djece, ali i posvojene djece, baka i djedova s unučadi. Drže da ovim referendumom odlučujemo hoćemo li kao većina oduzeti pravo da odlučuju o životima i sudbinama manjine - bolesnih, razvedenih, mladih ili nezaposlenih. Udrugama su se pridružili i mnogi iz javnog života koji će glasati protiv. U obranu ljudskih prava stali su Ankica Lepej, Barbara Nola, Vinko Brešan, Luka Tomaš i mnogi drugi.

- Ne mogu drugima zabraniti ono što sam živim. Osjećam se osramoćeno po drugi put u Hrvatskoj. Prvi put je bilo kada je bivši premijer pobjegao iz zemlje - kazao je Mile Kekin, pjevač Hladnog piva koji je kazao da je cijelim svojim heteroseksualnim bićem protiv.

Danijela Trbović naglasila je kako je ljudski biti protiv.

- Što je sljedeće? Hoćemo li u Ustav donijeti da su zaštićeni navijači Hajduka? Isto se sutra može dogoditi meni kao samohranoj majci ili nekom tko je debel ili mršav - kazala je Danijela Trbović.

Najčitaniji članci