Obavijesti

News

Komentari 175

Grabar Kitarović: Sve su to nagađanja, ali imam podršku

Grabar Kitarović: Sve su to nagađanja, ali imam podršku
2

Pantovčak tiha želja? Pomoćnica glavnog tajnika NATO-a Kolinda Grabar Kitarović za predsjedničke izbore kaže: "Ne mogu predvidjeti što donosi budućnost"

VIDEO

Pomoćnica glavnog tajnika NATO-a za diplomaciju Kolinda Grabar Kitarović gostujući u emisiji “60 minuta” rekla je da su joj jedinoj u NATO-u unaprijed ponudili produžetak ugovora, no njeno “srce kaže Hrvatska”. 

Iako u rukavicama dala je naslutiti da je spremna na povratak hrvatskoj politici: “Rad u NATO-u za mene je izazov i jako volim taj posao. Srce mi kaže Hrvatska, ali prerano je o tome govoriti.” 

Ispričala je kako se sama borila za poziciju u NATO-u gdje politici nije bilo mjesta. Kroz posao je, kaže, svakodnevno učila i čitala puno knjiga o upravljanju ljudima te prošla niz seminara. Smatra da nije vrijeme za političke špekulacije o budućem predsjedniku Hrvatske i kandidatima za nadolazeće europske parlamentarne izbore jer kaže: “Treba se baviti građanima koji se bore za goli život”.

- Što budućnost donosi ne mogu predvidjeti, a to me i prošlost naučila. Ono što želim vidjeti je tu viziju za građane, bolji život u boljoj Hrvatskoj - istaknula je Grabar Kitarović. 

Na pitanje hoće li biti nositeljica liste HDZ-a za europske izbore, Grabar Kitarović rekla je kako postoje razne tehničke mogućnosti da se kao pomoćnik u NATO-u angažira u domaćoj politici. 

- Ipak, ono što čitate u medijima su više manje nagađanja, ali ne mogu reći da mi članovi stranke ne prilaze i ne iskazuju podršku - rekla je. 

'Hrvatskoj nedostaje optimizma'

Kazala je kako nismo dovoljno dobro iskoristili ulazak u članstvo u EU. Istaknula je kako stranci Hrvatsku doživljavaju mnogo bolje nego što je doživljavaju građani i smatraju kako Hrvatskoj nedostaje otvorenosti, ali i optimizma

- Ni jedan problem nije takav da se ne bi mogao riješiti, ali onda se treba koncentrirati i raditi na rješavanju ključnih problema, a to su razvoj gospodarstva i otvaranje novih radnih mjesta. To su stvari koje su ljudima važne - rekla je.

'Milanovića se sjećam s početka '90-ih'

Ispričala je kako se sjeća Zorana Milanovića s početka '90-ih, kada su zajedno radili u ministarstvu vanjskih poslova. 

- Sjećam se kad je došao na svoj prvi razgovor. Nije došao kod mene već kod zamjenika ministra. Zoran je dobio taj posao. Korektno smo surađivali, tu i tamo otišli bi i na ručak - rekla je i dodala kako ga je nekoliko puta srela na međunarodnim skupovima, od kada je postao premijer. 

- Razmijenili bismo poneka mišljenja i iskustva, ali to nikad nisu bile dnevno političke teme - kazala je Grabar Kitarović. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 175
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.
Najveći dosje o Rafaleima: Ovo je cijela istina o zrakoplovima koje su Francuzi masno naplatili
ANALIZA EKSPERTA 24SATA

Najveći dosje o Rafaleima: Ovo je cijela istina o zrakoplovima koje su Francuzi masno naplatili

Plus+ Minimalan iznos za održavanje iznosi oko 75 milijuna eura ili šest milijuna eura po avionu. Godišnje. Dakle, samo za 12 Rafalea trebat će četiri puta više novca, nego na sve ostale avione i helikoptere u HRZ-u