Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Grad je pun grafita: 'Srbe na vrbe', 'Stop ćirilici u Vukovaru'

Grafiti su osvanuli na Pravoslavnoj crkvi, a "Srbe na vrbe,'Ostojiću Ranko napuši se ćuke" samo su neki od natpisa. Grafiti su osvanuli i na samom ulazu u Dubrovnik

Dubrovački dnevnik
Foto: Dubrovački dnevnik
174 komentara

U Dubrovniku su u utorak ujutro osvanuli grafiti s porukama mržnje i ustaškim obilježjima. Grafiti su osvanuli na Pravoslavnoj crkvi, a "Srbe na vrbe,'Ostojiću Ranko napuši se ćuke" samo su neki od natpisa, javlja Dubrovački dnevnik.

Srpska pravoslavna crkva nalazi se inače u povijesnoj jezgri Dubrovnika. Osim toga, na ulazu u grad osvanuo je i natpis "Stop ćirilici u Vukovaru. Opet će se gusta magla spustiti", a išarani su i ostali dijelovi grada.

Dubrovačka policija istražuje tko je kriv na natpise, a kažu i kako je o svemu obaviješteno nadležno državno odvjetništvo u Dubrovniku.

"Autori skandaloznih grafita teško se mogu smatrati Dubrovčanima"

Dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić istaknuo je kako u ime Dubrovnika i svih građana izražava najoštriju osudu i zgražanje nad porukama mržnje na dubrovačkim ulicama.

- Autori ovih skandaloznih grafita teško se mogu smatrati Dubrovčanima i nikako nisu dionici dubrovačkog duha tolerancije, razumijevanja i uzajamnog poštovanja koji se među ljudima na ovoj hridi razvijao više od tisućljeća - istaknuo je Vlahušić. Dodao je kako se čudi takvom činu netolerancije, kojeg u Dubrovniku nije bilo ni tijekom Domovinskog rata.

Možda vas zanima i ovo:
Message