Obavijesti

News

Komentari 25

Grad Split izglasao najmanji proračun u zadnjih 10 godina

Grad Split izglasao najmanji proračun u zadnjih 10 godina
1

Zbog nedostatka doprinosa od očekivanih građevinskih projekata, te novca od prodaje gradske imovine, proračun se smanjuje s planiranih 840 na 791 milijuna kn

VIDEO

Gradsko vijeće Splita izglasalo je u srijedu navečer proračun za 2015. godinu u iznosu od 757 milijuna kuna - najmanji  u posljednjih deset godina. Prijedlog koalicije SDP-HNS-HSU koju vodi gradonačelnik Ivo Baldasar podržalo je 19 vijećnika, a deset ih je bilo protiv

Valja naglasiti da je na sjednici bilo 27 od 35 vijećnika, a među njima nije bilo Željka Keruma. Proračun su ipak podržali vijećnici njegovog HGS-a, kao i četvorica nezavisnih vijećnika. 

Iduće godine, prema novom proračuna Grad Split će raspolagati s 34 milijuna kuna manje nego što je bilo planirano za 2014.. Inače, vlast Željka Keruma Baldasaru je ostavila manjak od 83 milijuna kuna, dok je predsjednik HGS-a vlast od HDZ-a u svom mandatu preuzeo s preko 50 milijuna kuna viška u gradskoj blagajni.

Također, na sjednici Gradskog vijeća koja je nastavljena i danas, prihvaćen je i rebalans proračuna za tekuću godinu. Naime, zbog nedostatka doprinosa od očekivanih građevinskih projekata, te novca od prodaje gradske imovine, proračun se smanjuje s planiranih 840 na 791 milijuna kuna. 

- Proračun je sada umanjen za 48,7 milijuna kuna jer u prvom redu nismo uprihodili planirana sredstva od komunalnog doprinosa i prodaje imovine. Rebalans je bio nužan kako bi pokrili i 20 milijuna kuna sudskih troškova od zbog izgubljenih sporova protiv Grada. Također, za dodatne plaće morali smo pronaći još 2,1 milijun kuna, a morali smo pomoći javnom prijevozniku "Prometu" s 2 milijuna kuna, a to ćemo morati učiniti i ponovo  - objasnila je Ljiljana Vučetić, gradska pročelnica za financije.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 25
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)
Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'
SNIMKA IZ SPLITA

Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'

SPLIT- U Splitu je zbog nesuglasica u prometu u petak ujutro došlo do vrijađanja i psovanja, a potom i naguravanja i sukoba. Prema snimci portala Dalmacija Danas, u tučnjavi je sudjelovalo pet ljudi. - Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile! - govori muškarac na snimci. - Pusti ga, vidiš da je kreten - čuje se žena. Policijski službenici su četvero ljudi doveli u postaju, protiv svih idu prijave...