Obavijesti

News

Komentari 25

Grad Zagreb: Tražili smo upute za škole, nisu nam ni odgovorili

Grad Zagreb: Tražili smo upute za škole, nisu nam ni odgovorili

Od ministarstva tražimo hitne upute o provođenju epidemioloških mjera, ali i postupanju u slučaju potresa. Mi moramo pripremiti jako mnogo škola, kaže pročelnik zagrebačkog ureda za obrazovanje Ivica Lovrić

VIDEO

Odmah u četvrtak, nakon objave Vlade o popuštanju mjera, Grad Zagreb uputio je ministrici Divjak dopis s molbom da im se žurno dostave upute o načinu provedbe epidemioloških mjera u predškolskim i školskim ustanovama od 11. svibnja, ali i protokol o postupanju zaposlenika dječjih vrtića i škola u slučaju potresa. 

Također se traži i objašnjenje hoće li za učenike razredne nastave koje roditelji ne pošalju djecu u školu biti organizirana škola na daljinu odgovorio je za 24sata pročelnik zagrebačkog Gradskog ureda za obrazovanje Ivica Lovrić na upit o anketama među roditeljima.

- Na ova i mnoga druga otvorena pitanja Ministarstvo znanosti i obrazovanja na čelu s ministricom Divjak nije dalo jasne i konkretne upute niti odgovore. Štoviše, ministrica Divjak u samo je dva dana dala nekoliko potpuno oprečnih izjava o tome trebaju li učenici pohađati nastavu ili ne, te oprečne izjave o tome kako će se nastava organizirati i odvijati, pritom prebacujući svu odgovornost na roditelje - navodi Lovrić, te pojašnjava kako je Grad Zagreb u složenijem je položaju od ostalih osnivača dječjih vrtića i škola, što zbog većeg broja djece, što zbog brojnih potresa u kojima su oštećene zgrade tih institucija.

- Zbog toga je za nastavak redovite nastave potrebno organizirati posebne linije prijevoza učenika trenutno neupotrebljivih škola u druge škole. Napominjemo također kako je okvirni broj učenika koji imaju potrebu pohađanja redovite nastave u školama potreban i za organizaciju prehrane, produženog boravka, ali i osiguravanje dostatne količine zaštitne opreme. Ovim putem još jednom pozivamo resorno ministarstvo na žuran odgovor - ističe pročelnik.

Iz Grada ističu kako će, čim prime tražene odgovore od ministarstva, o tome obavijestiti škole i roditelje, te prema tim uputama organizirati rad vrtića i škola. 

Iz ministarstva, pak, poručuju kako će će bilo kakve upute davati tek kad ih pripreme epidemiolozi, što može potrajati i do dva tjedna, kad bi i sama nastava trebala početi.

Ministrica Blaženka Divjak za Večernji list je izjavila kako će "ona prva tražiti da se povratak u škole odgodi ako ne bude uvjeta za to". U ministarstvu također smatraju da se nastava u školama, te na daljinu može odvijati paralelno. Ni to zasad nije jasnije pojašnjeno.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 25
VIDEO

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca
Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...
A KLELI SE U JEDINSTVO

Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...

Odlazak bračnog para Raspudić Selak od Mosta, samo je jedan od raskola među partnerima i unutar stranaka nakon izbora. DP se lomi oko koalicija, SDP-ov Grbin na meti kritika, Plenković na dvostrukom udaru...