Obavijesti

News

Komentari 50

Grad Županja kupio 600 kila kulena iz mesnice za koju neki tvrde da je gradonačelnikova

Grad Županja kupio 600 kila kulena iz mesnice za koju neki tvrde da je gradonačelnikova

Iako službeno nije vlasnik mesnice, zanimljivo je da se izborni stožer HDZ-a otkako je Miličević gradonačelnik, u vrijeme svih izbora, nalazi upravo u prostorijama mesnice As

VIDEO

Grad Županja je u zadnje tri godine potrošio skoro 300.000 kuna na kupnju suhomesnatih proizvoda u tamošnjoj mesnici As. Rekord su oborili prošle godine kada su tamo potrošili 120.691 kunu javnog novca. 

Kako javlja Telegram, prikriveni vlasnik mesnice je upravo gradonačelnik Davor Miličević, ujedno i bišvi zastupnik HDZ-a u 7., 8. i 9. sazivu Sabora. Na upite Telegrama se nije oglasio. 

Suhomesnate proizvode, uglavnom kulen, je gradonačelnik Miličević navodno nosio kao poklone po ministarstvima i državim agencijama. Obzirom da se cijena kreće oko 200 kuna po kilogramu, Grad Županja je samo u prošloj godini kupio više od 600 kilograma tog specijaliteta. 

Iako su to morali, Grad Županija nije uputio poziv za javnu nabavu. 

Kulen iz mesnica As kupili su i u gradskoj tvrtki Komunalac iz Županije. U zadnje tri godine su potrošili skoro 25 tisuća kuna, a samo u prošloj nešto više od 12 tisuća, što znači da su kupili oko 60 kilograma delicije. 

U istoj mesnici kupovale su i druge dvije tvrtke u vlasništvu Grada - Čistoća i Stanbiro. U Asu su kupovali i nadređeni iz Dječjeg vrtića Maslačak, također u vlasništvu Grada. Oni nisu kupovali kulen i kobasice, ali su za svježu svinjetinu i junetinu potrošili oko 218 tisuća kuna u zadnje tri godine. Kupili su i dimljenu slaninu u vrijednosti 6500 kuna zbog "promjene jelovnika", odnosno, za potrebe pripremanja grah variva. 

I tamošnji Crveni križ kupio je u Asu svježe meso koje su u zadnje tri godine ukupno potrošili 235.492 kune. 

Iako službeno nije vlasnik mesnice, zanimljivo je da se izborni stožer HDZ-a otkako je Miličević gradonačelnik, u vrijeme svih izbora, nalazi upravo u prostorijama mesnice As. 

- Da, to se nekako uvriježilo. Uvijek se nešto malo nareže da brže prođe vrijeme u kampanji - komentirao je Ilija Jelović za Telegram i tvrdi kako je on, a ne gradonačelnik, jedini i isključivi vlasnik mesnice. 

Za istu mesnicu radi i brat Davora Miličevića, a neko vrijeme radila je i njegova kćer. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 50
VIDEO

VIDEO Strava kod zagrebačkog nasipa: Muškarac usmrtio ženu oštrim predmetom, uhitili su ga
ISTRAGA U TIJEKU

VIDEO Strava kod zagrebačkog nasipa: Muškarac usmrtio ženu oštrim predmetom, uhitili su ga

Osumnjičeni koji se dovodi u svezu s ubojstvom je pod nadzorom policije

Jezivi detalji ubojstva na nasipu  u Zagrebu: Prerezao joj je vrat pa nazvao policiju i predao se
OGLASILA SE I POLICIJA

Jezivi detalji ubojstva na nasipu u Zagrebu: Prerezao joj je vrat pa nazvao policiju i predao se

Kako neslužbeno doznajemo, muškarac je ženi rasjekao vrat u blizini ruševne bolnice, a onda zvao policiju i predao se. Policija je pronašla tijelo uz samu Savu, a identitet žene još nije poznat.
Braću koju su oduševili Jadran i Plitvice smaknuli su zbog guma: Njihova tijela bacili su u bunar
STRAVA U MEKSIKU

Braću koju su oduševili Jadran i Plitvice smaknuli su zbog guma: Njihova tijela bacili su u bunar

Australce Calluma (33) i Jakea Robinsona (30) lopovi su ubili hicima u glavu i bacili u bunar. Obitelj je identificirala njihova tijela