Obavijesti

News

Komentari 23

Građevinski inspektori stigli na Hvar zbog Barbarićeve gradnje

Građevinski inspektori stigli na Hvar zbog Barbarićeve gradnje
20

Iz Državnog inspektorata nam je potvrđeno da su njihovi inspektori stigli na ovaj dalmatinski otok utvrditi sve činjenice oko spornih nekretnina izgrađenih na poljoprivrednom zemljištu iznad hvarske uvale

VIDEO

I treća državna institucija se aktivirala nakon što su 24sata ekskluzivno objavila detalje o gradnji predsjednika uprave HEP-a Frane Barbarića na Hvaru.

Iz Državnog inspektorata nam je potvrđeno da su njihovi inspektori upravo stigli na ovaj dalmatinski otok utvrditi sve činjenice oko spornih nekretnina izgrađenih na poljoprivrednom zemljištu.

- Ovim putem Vas obavještavamo kako je inspekcijski očevid građevinske inspekcije Državnog inspektorata u tijeku te po okončanju inspekcijskog nadzora pravovremeno ćemo Vas informirati o utvrđenim činjenicama i rezultatima nadzora - odgovorili su iz Državnog inspektorata na naš upit. 

Šef HEP-a gradi kuću i bazen bez dozvole: 'To je rekonstrukcija' Pročelnik: 'Mora imati dozvolu'
Šef HEP-a gradi kuću i bazen bez dozvole: 'To je rekonstrukcija' Pročelnik: 'Mora imati dozvolu'

Županijsko državno  odvjetništvo nam je potvrdilo da su i oni započeli svoje izvide zbog sumnje na protupravnu gradnju, točnije članak 212. Kaznenog zakona.

- Ističem da sam provjerom utvrdila da je povodom medijskih obavijesti Općinsko državno odvjetništvo u Splitu nalogom odredilo Policijskoj upravi splitsko-dalmatinskoj, Policijskoj postaji Hvar provođenje izvida radi pravilnog i potpunog utvrđenja činjeničnog stanja. Uz navedeno od Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja, Uprave za inspekcijske poslove, Područnog ureda u Splitu zatražena je obavijest o inspekcijskom nadzoru i žurno postupanje – napisala je glasnogovornica Županijskog državnog odvjetništva u Splitu Rene Laura. 

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa je također otvorilo predmet vezan za Barbarića i provjerit će činjenice oko toga da mu objekt gradi obrt Fjord u vlasništvu Metkiora Ćurina koji za HEP ODS obavlja građevinske radove na Hvaru.

Ispitat će se i imovinska kartica Barbarića.  

- Povjerenstvo je dana 15. svibnja 2023. g. otvorilo predmet protiv obveznika Frane Barbarića vezano uz okolnosti izgradnje privatne nekretnine na Hvaru. Povjerenstvo je trenutno u postupku preispitivanja navedenih okolnosti te će potom, s obzirom na stečena saznanja,  utvrđivati jesu li ili nisu  ispunjene pretpostavke za vođenje postupka – odgovorili su nam iz Povjerenstva i naglasili da će ako utvrde okolnosti za daljnje postupanje, zatražiti očitovanje od Barbarića, te će predmet uvrstiti na dnevni red neke od budućih sjednica. 

Frane Barbarić bez dozvole podiže dvoetažni objekt na Hvaru iznad uvale Stanjimir. Kaže da nema dozvole jer se radi o rekonstrukciji objekta koji je već legaliziran 2015. godine.

- Radi se o rekonstrukciji postojeće derutne građevine stare više od 50 godina čija je rekonstrukcija bila nužna kako objekt ne bi postao opasan – odgovorio nam je ranije Barbarić.

No, legaliziranom objektu se rekonstrukcijom mijenja oblik, pa nam je iz Upravnog odjela za graditeljstvo i prostorno uređenje potvrđeno da je za takav zahvat bilo potrebno tražiti dozvolu.

Uz taj objekt, izgrađen je i jedan manji, a u dvorištu se dodatno gradi i bazen. Niti manji objekt niti bazen, Barbarić nije mogao graditi jer nije formirao građevinsku česticu, poručili su iz navedenog Upravnog odjela.

Ukupna površina zemljišta na kojoj niču objekti je oko 6.500 četvornih metara i nije u građevinskoj zoni.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 23
VIDEO

Jedna od najvećih grabljivica se pojavila u Plitvičkim jezerima. Nisu je vidjeli preko 70 godina
POGLEDAJTE VIDEO

Jedna od najvećih grabljivica se pojavila u Plitvičkim jezerima. Nisu je vidjeli preko 70 godina

U Nacionalnom parku Plitvička jezera, nakon više desetljeća, krajem travnja primijećen je suri orao. Ptica je strogo zaštićena i kritički ugrožena

Plenković se tajno sastao s DP-ovcima u kafiću kod Vukovara. Radić: 'Nismo se još dogovorili'
IZBORI 2024.

Plenković se tajno sastao s DP-ovcima u kafiću kod Vukovara. Radić: 'Nismo se još dogovorili'

Prošlo je šesnaest dana od parlamentarnih izbora, ali izborna slagalica i dalje nije završena. HDZ i DP nastavljaju pregovore
Uznemirujuće. Pijani i krvavi napali policajce u vrgoračkom fast foodu i prijetili im smrću...
PRISILNO IH PRIVELI

Uznemirujuće. Pijani i krvavi napali policajce u vrgoračkom fast foodu i prijetili im smrću...

Pijane žene odbile su zapovijed policajaca da prestanu sa razbijanjem te je jedna policajca uhvatila za košulju te ga počela udarati po tijelu nastojeći ga izbaciti iz objekta kada je ušao