Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
27 komentara

Gradić u Srbiji okupiralo 2000 Hell's Anglesa iz cijelog svijeta

Gradske vlasti od okupljanja očekuju znatnu financijsku korist jer se smotra održava cijelih tjedan dana, od 29. svibnja do 5. lipnja, unutar kompleksa gradskog akva parka. Građani su podijeljeni

DPA/Pixsell
Foto: DPA/Pixsell
27 komentara

Ulice Jagodine, grada u srednjoj Srbiji, ovih dana preplavili su motociklisti, članovi zloglasne motociklističke skupine Hell's Angels kojih se, procjenjuju organizatori, oko 2000 iz cijelog svijeta odazvalo 42. godišnjem europskom okupljanju. 

Stanovnici Jagodine podijeljenih su mišljenja o okupljanju motociklista. Neki se boje izlaziti ili djecu puštati van. 

Hell's Angelsi su na glasu kao ljubitelji motora koje se često povezuje s kriminalnim aktivnostima diljem svijeta. Gradske vlasti od okupljanja očekuju znatnu financijsku korist jer se smotra održava cijelih tjedan dana, od 29. svibnja do 5. lipnja, unutar kompleksa gradskog akva parka. Zbog reputacije koja ih prati, osim privatnog osiguranja od strane organizatora, posebne kontrole pristiglih Anglesa i njihovih motora obavlja i policija. Sve se snima i kamerama, a gradom šeću i specijalci. 

Vladimir Petković iz srpskog ogranka Hell's Angelsa smatra kako se bespotrebno diže panika. 

- To je negativna medijska priča koja inače prati bajkere i nema veze s našim klubom. Takve priče potječu od holivudskih stereotipa. Mi postojimo već 58 godina, prošli smo generacije i svašta se od tada promijenilo. Nama je dano povjerenje da ovo po prvi put organiziramo u Srbiji što nam je iznimna čast - tvrdi Petković. 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message