News

Komentari 28

Gradonačelnica (25) upravljala WhatsAppom i ukrala milijune

Brazil: Lidiane Leite (25) na Instagramu se hvalila glamurom. Preselila se i u veći grad. Navodno je ukrala novac za obrazovanje pa učitelji sad ne dobivaju plaće

Lidiane Leite (25), gradonačelnica Bom Jardima, u brazilskoj državi Maranhao, bježi od vlasti nakon što je osumnjičena da je pronevjerila novac iz proračuna. Za nju je izdan uhidbeni nalog. 

Djevojka se spominje u federalnoj istrazi oko krađe 6,6 milijuna kuna koji su bili namijenjeni za obrazovanje pa sada učitelji ne dobivaju plaće. Traže ju već 12 dana. Leite se raskošnim životom hvalila na društvenim mrežama. 

- Prije nego sam poslala gradonačelnica, bila sam siromašna i vozila sam  Land Rover. Sada vozim Toyotu SW4. Trebala sam kupiti bolji auto,a hvala Bogu, novac mi više nije problem - napisala je na Instagramu ispod jedne fotografije. Policija je izdala uhidbeni nalog i za njezinog partnera i glavnog političkog savjetnika, Beta Rochu koji je bio prisiljen odstupiti od kandidature za gradonačelnika 2012. godine zbog korupcije. Tada se kandidirala njegova djevojka, a negdje se navodi i žena, koja je vodila gradić u kojem živi prema podacima iz 2010. godine 39.049 ljudi. 

U međuvremenu se odselila u grad Sao Luis, koji je od Bom Jardima udaljen 272 kilometara,  a s uredom gradonačelnika i kolegama je bila u kontaktu preko aplikacije za komunikaciju WhatsApp. Njezin odvjetnik je brani tvrdnjom da je bila premlada kada je izabrana na mjesto gradonačelnice. Ako se uskoro ne preda za njom će biti izdan uhidbeni nalog, piše Daily Mail. 

Najčitaniji članci