News

Komentari 43

Gradonačelnica Siska ne miruje: Krenula s kampanjom za izbore 25 dana nakon strašnog potresa

Gradonačelnica Siska ne miruje: Krenula s kampanjom za izbore 25 dana nakon strašnog potresa

U prvom je planu naravno gradonačelnica Kristina Ikić Baniček, a kraj njezine fotografije stoje tri poruke: 'Uspjeli smo! Siščani će imati pravo na 100% državne obnove. Sisak je 100% Hrvatska'

SDP-ova gradonačelnica Kristina Ikić Baniček već se počela pripremati za nadolazeće lokalne izbore. Tome svjedoče i plakati koji su ovih dana osvanuli u Sisku i okolici.

U prvom je planu naravno gradonačelnica Kristina Ikić Baniček, a kraj njezine fotografije stoje tri poruke: 'Uspjeli smo! Siščani će imati pravo na 100% državne obnove. Sisak je 100% Hrvatska'.

Ikić Baniček se posljednjih nekoliko dana posebice eksponirala u javnosti, često s ciljem kritiziranja vladajućih što ju je dovelo do niza sukoba.

Jedan od istaknutijih bio je njezin sukob s ministrom Darkom Horvatom koji je gradonačelnicu optužio da krivicu oko obnova kuća koristi za skupljanje političkih poena.

Gradonačelnica je žestoko nastupila i prema HEP-u i zahtjevala da se građani županije pogođene razornim potresom oslobode plaćanja režija, na što iz HEP-a nisu ostali dužni.

- Vidimo da je u tijeku politička kampanja. Gospođa Baniček bez ikakve osnove proziva HEP, što ne koristi nikome, a djelatnike HEP-a vrijeđa - poručili su iz HEP-a.

Najčitaniji članci