Obavijesti

News

Komentari 134

Gradonačelnik Nove Gradiške bit će SDP-ovac Vinko Grgić

Gradonačelnik Nove Gradiške bit će SDP-ovac Vinko Grgić
1

Novi gradonačelnik imati će dvije zamjenice Mirelu Glavaš i Vesnu Đapić. Pobijedio je Dražena Oršulića (HDZ). Načelnik općine Matulji ponovno je Mario Ćiković (SDP)

VIDEO

Gradonačelnik Nove Gradiške u narednom mandatu bit će Vinko Grgić (SDP),  kandidat koalicije SDP – Hrvatski laburisti-stranka, koji je u nedjelju, na prijevremenim lokalnim izborima osvojio 51,65 posto glasova.

U drugom krugu pobijedio je Dražena Oršulića (HDZ), kandidata koalicije HDZ-HSS-HSP AS.

Na izbore je izašlo 35,16 posto od 12.571 registriranih birača u Novoj Gradiški. Novi gradonačelnik imati će dvije zamjenice Mirelu Glavaš i Vesnu Đapić. Predsjednica Gradskog izbornog povjerenstva Lidija Klašnja Petrović za Hinu je potvrdila kako su izbori protekli u miru i bez prigovora.

Grgić je pak rekao kako ima velike planove. "Glavni naglasak bit će na dodatnom poboljšanju uvjeta za investitore u Industrijskom parku Nova Gradiška, jer samo to donosi nova zapošljavanja. Moje zamjenice i ja dolazimo iz realnog sektora i imamo po dvadesetak godina iskustva, nama nije problem raditi", rekao je Grgić te dodao kako slijede i promjene u odnosu s udrugama s kojima će se više surađivati, a za njih će, kao profesionalac, biti zadužena Vesna Đapić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

U prvom krugu prijevremenih izbora Novogradiščani su izabrali i novi saziv Gradskog vijeća u kojem koalicija SDP - Hrvatski laburisti-stranka rada ima sedam mjesta, pet mjesta pripalo je koaliciji  HDZ-HSS-HSP AS, četiri mjesta Kandidacijskoj listi Željka Bigovića, a jedno vjećničko mjesto pripalo je listi HDSSB-a.

Na upit Hine je li dogovorena suradnja u Gradskom vijeću, Grgić je odgovorio da se "dogovor očekuje narednih dana, te da bi bilo suludo očekivati da proračun ne bude podržan, jer bi to značilo ponavljanje izbora".

Pobjedi SDP-ovog kandidata pridonjeli su i sukobi u novogradiškom HDZ-u. Željko Bigović, smijenjeni je dosadašnji gradonačelnik Nove Grdiške i bio je član HDZ-a. Nakon što nije dobio podršku Gradskog odbora HDZ-a za ponovnu kandidaturu, Bigović je izašao s nezavisnom listom, koju su tijekom predizborne kampanje podržali i Mostovi ministri Tomislav Panenić, ministar gospodarstva i Antun Šprlje, ministar pravosuđa.

Načelnik Matulja ponovno Mario Ćiković (SDP)

Načelnik Općine Matulji, prema prvim, neslužbenim rezultatima drugog kruga prijevremenih izbora, bit će ponovno Mario Ćiković (SDP), doznaje se od Općinskog izbornog povjerenstva.

Ćiković je osvojio 52,62 posto birača, a za kandidata grupe birača okupljene pod nazivom Bolji Matulji, Miodraga Šarca (HNS), glasovalo je 46,15 posto.

Mario Ćiković je u prvom krugu bio kandidat koalicije SDP i HSU, a u drugom krugu podržali su ga i PGS, IDS i Reformisti, čiji kandidat za općinskog načelnika Mladen Prenc nije prošao u drugi krug izbora.

U Matuljima je danas glasovalo 35 posto birača s pravom glasa. 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 134
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a