Obavijesti

News

Komentari 8

Gradonačelnik Zlatara ipak odustao od svoje povišice

Gradonačelnik Zlatara ipak odustao od svoje povišice
8

Iako je Zlatar u blokadi i milijunskim dugovima, njegov je gradonačelnik Miroslav Kopjar zatražio da mu se naknada s 4330 poveća na 7500 kuna

VIDEO

Zlatarski gradonačelnik Miroslav Kopjar, očito pod pritiskom Banskih dvora, najavio je da se odriče naknade za rad koja bi s prvim danom Nove godine trebala iznositi 7500 kuna, umjesto dosadašnjih 4330 kuna.
- Dok grad ne stane na noge i dok ne izađe iz blokade odnosno bankrota moju plaću davat ću za spas Zlatara i zlatarskog kraja. Osnovat ću udrugu kojoj će to biti prvi novac - obećao je Kopjar. Poziva i sve ostale da pomognu gradu. Nada se da će Vladina pomoć Zlataru u iznosu od 1,5 milijuna kuna stići uskoro kako bi se zaposlenicima mogle ispatiti zakašnjele plaće. Kopjar je rekao i da se svaki dan čuje s nekim iz Vlade, ali nije želio otkriti je li mu i što premijerka rekla vezano za odluku da sebi i svojim suradnicima poveća naknade. Naime, Zlatar je u blokadi, zaposlenici gradske uprave, knjižnice i vrtića osam mjeseci nisu primili plaću, u gradu nema javne rasvjete, a građanima su uvedeni nameti. Je li odluka o povećanju plaće bila moralna Kopjar je odgovorio: "Ne tvrdim da to nije malo nespretno donesena odluka". Kopjar kaže i da vijećnici nisu razgovarali previše o povećanju plaća, a odluku su kaže donijeli kasno navečer, oko 23 sata. Upitan znači li to da nisu znali kakvu odluku donose, Kopjar je odgovorio: "Skoro tako!" Za razliku od Kopjara dogradonačelnik Zlatara Dubravko Čubek ne namjerava se odreći naknade. Najavio je ipak da će se odluka o plaćama promijeniti na sjednici Gradskog vijeća prije Božića. No, hoće li je smanjiti i na koliko nije želio reći. Zaposlenice gradske uprave Dubravka Horvat i Smiljana Adanić smatraju da je odluka o povećanju naknada za rad nemoralna. Njihove plaće iznose oko 3700 kuna, a iako nisu protiv nameta ističu da su oni ipak opterećenje za kućni budžet.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)
Uznemirujuće. Pijani i krvavi napali policajce u vrgoračkom fast foodu i prijetili im smrću...
PRISILNO IH PRIVELI

Uznemirujuće. Pijani i krvavi napali policajce u vrgoračkom fast foodu i prijetili im smrću...

Pijane žene odbile su zapovijed policajaca da prestanu sa razbijanjem te je jedna policajca uhvatila za košulju te ga počela udarati po tijelu nastojeći ga izbaciti iz objekta kada je ušao