Obavijesti

News

Komentari 0

Gradsko vijeće u Splitu izabralo novog ravnatelja Marjana

Gradsko vijeće u Splitu izabralo novog ravnatelja Marjana

Prema ocjeni Upravnog vijeća, Marko Pejnović se istaknuo "kombinacijom dosadašnjega radnog iskustva na rukovodećim i upravljačkim poslovima, kvalitetno sačinjenim programom rada"

VIDEO

Splitski gradski vijećnici u četvrtak su nakon duge rasprave, u kojoj je više puta ponovljeno da je javni natječaj namješten, većinom glasova za ravnatelja Javne ustanove za upravljanje Park-šumom Marjanom izabrali Marka Pejnovića.

Pejnović je po Upravnom vijeću te ustanove bio najbolji kandidat za ravnatelja nakon natječaja na koji se javilo deset kandidata od kojih je devet ispunjavalo službene uvjete. Jedan se kandidat nije pojavio u predviđeno vrijeme na razgovoru pa se odabir sveo na njih osam.

Mandat na četiri godine Pejnoviću, ekonomistu iz Zagreba, počinje 7. studenoga.

Prema ocjeni Upravnog vijeća, Pejnović se istaknuo "kombinacijom dosadašnjega radnog iskustva na rukovodećim i upravljačkim poslovima, kvalitetno sačinjenim programom rada te uspješno odrađenim razgovorom s članovima Upravnog vijeća ustanove". Ocijenjeno je i kako posjeduje "natprosječno poznavanje problematike oko upravljanja i vođenja javne ustanove".

Davor Matijević (SDP) ocijenio je u raspravi da jasnih kriterija na natječaju za ravnatelja nije bilo.

- Da postoje jasni kriteriji na vašim natječajima, rekao bih da su vaši odabiri čudni, ali kriterija nema jer za ravnatelja Marjana biramo čovjeka koji je s Marjanom upoznat samo kroz kratkotrajnu šetnju dok prethodno iskustvo ima u Lidlu i Narodnim novinama. Dodatnu sumnju u transparentnost pri odabiru baca kad za Split parking postavljate direktora koji je bivši kolega Marijane Puljak iz OTP banke, ili kad za vođenje najvažnijeg projekta u gradu, a to je Žnjan, odaberete veterinarku kao direktoricu - rekao je Matijević.

Ocijenio je da će, ako se ravnatelj i izabere, za njegove loše ili dobre poteze odgovornost imati isključivo gradonačelnik Puljak.

Vijećnik Hrvatske građanske stranke (HGS) Igor Stanišić pročitao je navodna anonimna pisma u kojem je stajalo kako je natječaj za ravnatelja namješten i kako se sve dogovorilo u jednom ugostiteljskom objektu na splitskoj Zapadnoj obali.

Prigovarali su izboru Pejnovića i HDZ-ovci Tomislav Prljević, Jakša Balov i Ivana Relata, zamjerke je imala i Lidija Bekavac iz stranke HGS-a te Damir Barbir iz SDP-a.

Barbir je poslije ipak glasovao za Pejnovića, koji bi potrebnu većinu imao i bez njega jer je potrebnih 15 vijećnika vladajućeg Centra bilo u vijećnici.

Protiv imenovanja bilo je po dvoje vijećnika iz Mosta, HGS-a i koalicije desnih stranaka s Domovinskim pokretom na čelu, a Davor Matijević u trenutku glasovanja nije bio u vijećnici.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'
FELJTON: ČERNOBIL, 6. DIO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'

Kada se vijest o černobilskoj katastrofi pojavila na našim prostorima svi su se pitali koliko je zračenje i nikome nije bilo svejedno. Krak radioaktivnog oblaka išao je prema Hrvatskoj...

Starija žena umrla u Makarskoj. Pozlilo joj nakon što ju je mladić gurnuo, a njenog psa udario
POKUŠALI JE REANIMIRATI

Starija žena umrla u Makarskoj. Pozlilo joj nakon što ju je mladić gurnuo, a njenog psa udario

Oko 10.20 sati dobili su dojavu starije žene koja je rekla da ju je muškarac odgurnuo na ulici, nakon čega je pala, a njenog psa je udario nogom. Ubrzo joj je pozlilo te je preminula nakon reanimacije
Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti
PRIPREMITE KABANICE

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti

U srijedu će biti sunčano, no postupno će rasti naoblaka te će u drugom dijelu dana mjestimično pasti kiša s grmljavinom...